ELIMINACIJA: Oscilacijama Marina Čilića nema kraja! Hrvatski tenisač ispao je s turnira u Monte Carlu

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Našeg tenisača je u četvrtfinalnom dvoboju svladao Španjolac Albert Ramos-Vinolas sa 6-2, 6-7 (5), 6-2 u dvoboju punom preokreta...

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio po prvi put u karijeri probiti do polufinala turnira Masters 1000 serije u Monte Carlu, gdje ga je u četvrtfinalnom dvoboju odigranom u petak svladao Španjolac Albert Ramos-Vinolas (ATP – 24.) sa 6-2, 6-7 (5), 6-2 u dvoboju punom preokreta.

Ljevoruki 29-godišnji Španjolac, koji je u osmini finala izbacio prvog tenisača svijeta Andyja Murrayja, svojom drugom pobjedom u dvobojima sa Čilićem po prvi put u karijeri osigurao je mjesto u polufinalu turnira iz Masters 1000 serije. Ramos-Vinolas je iskoristio sve slabosti u igri našeg tenisača, koji je samo u završnici drugog i početkom trećeg seta bio blizu razine iz mečeva koje je odigrao protiv Jeremyja Chardyja i Tomaša Berdycha na putu do četvrtfinala.

Konačna statistika pokazala je čak 57 neforsiranih pogrešaka hrvatskog tenisača, čak 29 više nego što ih je napravio njegov suparnik. To je glavni razlog zašto je Čilić samo ponovio dosadašnji najbolji rezultat u Monte Carlu, ostvaren prije dvije godine, a ne otišao barem korak dalje, s velikom prilikom da se nađe i u finalu. Naime, Ramos-Vinolas u polufinalu čeka pobjednika dvoboja Francuza Lucasa Pouillea i Urugvajca Pabla Cuevasa.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI