EKSPLOZIVNI DINAMO MARŠIRA DALJE! Kako Modri samo ovo izvode tako rutinski, a ovaj igrač je doista čudo

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Dobar Dinamo, taman koliko je trebao da pobjedonosno napusti fino ispunjen stadion Omonije.  Pobjeda 1-0, golom Menala, jest baš slatka. I zaslužena, dakako….

Najzadovoljniji nakon gostovanja na Cipru, i prolaza kroz drugo pretkolo kvlifikacija za Ligu prvaka, može biti Dinamov trener Damir Krznar. Pobjeda je osigurana rutinski, igrači se nisu umorili  po nemilosrdnoj žegi, a momčad mu  je u svakom trenutku na terenu pokazivala da je bolja, kvalitetnija i usredotočenija.

K tome, veseli i još jedna pobjeda, a trijumfi u ovim pretkolima su baš bitni za nabijanje koeficijenta za hrvatske klubove. Često pričamo o „pola Prve HNL u Europi„. Ako uz Dinamo tako budu postupali Hajduk, Rijeka i Osijek, evo uskoro velikog veselja.

Nismo vidjeli baš ništa od pompozno najavljivnog presinga Omonije. Dinamo je dobrim postavljanjem otupio sve namjere domaćima, ma i stalno je i izgledao opasnije. U par izleta pred vrata Omonije sve je grmilo, ali pogotka u prvom dijelu nije bilo…

Ali, zato je u nastavku bilo eksplozije. Dinamo je jednostavno bio još konkretniji. I navijači zagrebačkih modrih nisu morali ni sekundu strahovati da će se ova utakmica zakomplicirati. A to je fini kompliment za Krznarovu momčad.



Najprije je dvije dobre prigode promašio Oršić, što mu baš i nije običaj. Ali, pobjedonosni gol se dogodio u 78. minuti. I to lijep…

Mišić je sjajno izveo slobodan udarac, ubačaj je bio jak i točan, Menalo je skočio, glavom poslao loptu u mrežu. I ranije je pitanje pobjednika bilo odlučeno, sada je bilo, nazovimo to tako, i verificirano.

Jest stereotip, ali Dinamo je ovo izveo rutinski. Kao da je dosad odigrao stotine ovakvih utakmica. Sve je riješio a da se nije umorio!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI