DRAME: Škoti i Englezi remizirali s tri pogotka u šest minuta, Azerbajdžan u nadoknadi pao protiv Sjeverne Irske

Facebook.com

Škotska i Engleska odigrali su 2-2 u susretu 6. kola F skupine, Prosinečki koji vodi Azerbajdžan izgubio od Sjeverne Irske pogotkom u nadoknadi

Nakon nevjerojatne drame i tri gola u posljednjih pet minuta utakmice, otočki velikani Škotska i Engleska odigrali su 2-2 u susretu 6. kola F skupine europskih kvalifikacija za plasmana na svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.

Škoti su bili korak do prve pobjede protiv svojih susjeda nakon 1999. godine, te prve domaće pobjede protiv Engleza nakon 1985. godine, no Harry Kane je golom u trećoj minuti sudačke nadoknade spasio ‘Gordi Albion’ prvog poraza u skupini, te prvog poraza kvalifikacijama nakon sedam i pol godina.

Gosti su poveli u 70. minuti golom Alexa Oxlade-Chamberlaina i sve do same završnice mirno su čuvali vodstvo. No, u posljednjih pet-šest minuta uslijedila je ludnica. Izjednačio je Leigh Griffiths u 87. minuti sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca. Tri minute kasnije napadač Celtica je izazvao erupciju oduševljenja na Hampden Parku zabivši za 2-1 ponovo iz slobodnjaka. U preostalom vremenu Englezi su navalili po remi i uspjeli su. U trećoj minuti nadoknade napadač Tottenhama je odlično reagirao na ubačaj Raheema Sterlinga zabivši za 2-2.

Bio je 114. međusobni ogled ovih rivala pri čemu 25 remi. Englezi imaju 48 pobjeda, dok je Škotska upisala 41 pobjedu.

Remi u Glasgowu najviše je obradovao Slovence koji su pobjedom protiv Malte 2-0 stigli na tri boda zaostatka za vodećim Englezima. Golove za slovensku vrstu zabili su Josip Iličič (45+2) i Milivoje Novaković (84).



Engleska vodi sa 14 bodova, Slovenija je druga sa 11 bodova, dok je treća Slovačka s devet bodova i utakmicom manje. Slijede Škotska (8), Litva (5) i Malta (0).

U susretu iz C skupine Azerbajdžan, kojeg vodi naš Robert Prosinečki, je u Bakuu izgubio od Sjeverne Irske 0-1, a pogodak odluke zabio je Stuart Dallas u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Na vrhu C skupine je Njemačka s pet pobjeda iz pet susreta, Sjeverna Irska je druga sa 13 bodova i utakmicom više, dok je treća Češka s osam bodova iz pet susreta. Azerbajdžan je četvrti sa sedam bodova, a slijede Norveška s tri boda i San Marino bez bodova.

Danska je na gostovanju pobijedila Kazahstan 3-1 i probila se na drugo mjesto skupine E sa 10 bodova. Vodi Poljska s tri boda više i utakmicom manje.

Pobjedu Dancima donijeli su Nicolai Jorgensen (27), Christian Eriksen (51-11m) i Kasper Dolberg (81), dok je pogodak za domaćine, koji su od 43. igrali bez isključenog Baurzhana Islamhana, zabio Islambek Kuat u 76. minuti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI