BRAVO DONNA: Nakon dva i pol sata borbe po prvi puta izborila osminu finala Australian Opena

Foto: Profimedia

Osječanka Donna Vekić ostvarila je najbolji rezultat karijere u Australian Open. Ona je rano jutros po našem vremenu izborila plasman u osminu finala. Naša jedina predstavnica  u pojedničnoj konkurenciji  to je izborila nakon spašene meč lopte i konačnog slavlja protiv Estonke Kaije Kanepi rezultatom 6:7, 7:6, 6:4 nakon nakon dva sata i 37 minuta igre.

Meč je ponudio prepuno drame i sve je moglo otići na obje strane no nakon izgubljenog prvog seta u tie-breaku, Vekić je istom mjerom uzvratila u drugom setu, no prije toga morala je spašavati meč loptu kod rezultata 5:4 i na kraju je set uspjela odvesti u trinaestu igru i meč na kraju odvesti u treći set.

Donna je na kraju iskoristila ključnu situaciju kod 5:4 u trećem setu kada je na servisu protivnice iskoristila drugu meč loptu sjajnim napadom za prvi plasman među 16 na prvom Grand Slamu teniske sezone.

Estonka je imala na kraju više winnera (46-38), no i osjetno više neprisiljenih pogrešaka (44-33) od naše tenisačice. Sljedeća protivnica Donne Vekić u borbi za četvrfinale bit će vrlo dobra Amerikanka Jennifer Brady koja je svoju protivnicu Slovenku Juvan ostavila na tri gema, bilo je 6:0, 6:3.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI