DOMAĆI DEČKO JE POSAO STOLJEĆA: Kupljen za ‘sitniš’, danas jedan od najvrijednih igrača Dinama

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Mislav Oršić riješio je nedavno utakmicu protiv Tottenhama gdje je postigao hat trick protiv londonske momčadi i poslao svoj Dinamo u dvomeč protiv Villareala.

Riječ je o samozatajnom i skromnom dečko sa zagrebačke Kustošije koji je godinama tražio svoj put u nogometu.

Ne tako davno taj isti Mislav Oršić je znao biti na tribinama Maksimira i navijati za Eduarda i Modrića, a danas se skandira njegovo ime.

Prve nogometne korake napravio je u zagrebačkom klubu Trešnjevka te je to bila ljubav na prvi pogled. Odmah je počeo razmišljati o tome da postane nogometaš.

Dinamo ga kasnije nije ni pozvao, a bio je iznimno nadaren. Iako sam tvrdi da ga to nije iznenadilo što ga nisu zvali jer sam ističe da je bio nadaren, ali ništa “što bi ga istaknulo”.



Nogometni put Mislava Oršića je bio uistinu neobičan. Krenuo je zagrebačkoj Kustošiji i zaprešičkom Interu da bi se seniorsku karijeru započeo u potonjem klubu.

Godinama kasnije pokazivao je samo kako napreduje u svojoj igri pa je bio veliki interes talijanskih klubova Torina i Lazija, ali na kraju je prešao u talijansku Spenziju gdje je ostao godinu dana.

Zanimljivo je kako 2013. godine pojavilo se zanimanje splitskog Hajduka, ali transfer nikad nije bio realiziran.

Rijeka je kupila kasnije za stotinjak tisuća eura, ali nikad odigrao službenu utakmicu nego je poslan u Celje na posudbu, a 2015. godine prelazi u korejski Jeonnam.

Pružao je odlične partije u Sloveniji i Koreji, u sezoni 2018./2019. stigao je sudbonosni poziv koji je želio još od malih. Dinamo je pokazao interes i za milijun eura prelazi u voljeni klub i vraća se kući.

Danas je Oršić jedan od najboljih igrača Dinama i istaknuti reprezentativac. Sam je uspio srušiti opasne Engleze, a šta sprema Villarealu, to ćemo tek vidjeti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI