ĐOKOVIĆ NAKON PORAZA OKRZNUO RAFU: ‘Pa to je napravio više puta, nisam iznenađen’! Nadal nije krio oduševljenje ishodom

AP Photo/Darko Vojinovic/Guliver Image

Gotovo u gluho doba noći završio je novi epski dvoboj Rafaela Nadala i Novaka Đokovića na pariškoj zemlji. Bio je to 59. međusobni meč u karijeri ove dvojice teniskih „gladijatora“ i trenutačan je omjer 30-29 za Đokovića, s tim da „kralj zemlje“ Nadal ima apsolutnu prevlast u Parizu gdje su do sada igrali deset puta i Nadal sada ima golemu prednost od 8-2.

„No, ovo je ipak bio samo četvrtfinalni meč. Mogu slaviti pobjedu protiv velikog, najvećeg rivala, ali do cilja zbog kojeg sam ovdje u Parizu imam još dva meča. Naravno, kao i uvijek ovo je bio vrlo emotivan dvoboj i dan za mene. Dao sam sebi šansu da opet igram na ovom turniru, dao sam sebi šansu za polufinale i novi meč“, rekao je iscrpljeni Španjolac nakon pobjede.

Nadal je tako i dalje u lovu na četrnaestu titulu u Roland Garrosu, ali i ukupno 22. Grand Slam naslov u karijeri. Trenutačno ima jedan više od Đokovića i Rogera Federera, a na upit o najvećem svih vremena Španjolac je opet izjavio u svom stilu.

„Znam da svi pričaju o najvećem svih vremena, zbrajaju trofeje i donose svoje sudove. No, meni uistinu tako nešto nije važno. Mislim da smo Roger, Novak i ja odavno već ostvarili sve svoje snove. Svatko od nas trojice je ispisao jedan veliki dio teniske povijesti, a mislim da su razlike između nas minimalne. Gotovo da ih nema“.

U polufinalu će Nadal igrati protiv Nijemca Alexandera Zvereva. I prije Đokovića se puno pričalo o Nadalovoj kroničnoj ozljedi stopala, a opet se potenciraju ti problemi jer je Španjolac imao novi, krajnje zahtjevan ispit na terenu.



„Nadam se i vjerujem da će biti dobro. Ranije sam rekao, zbog toga je liječnik kraj mene cijelo vrijeme. Radi svoj posao i stvari koje mi pomažu. No, sada nije vrijeme pričati o tome“.

Poraz od najvećeg rivala komentirao je i Đoković. “Nisam vidio da je imao bilo kakve probleme. Nije me to uopće iznenadilo. Nije ovo prvi put da dva dana nakon što zbog ozljede jedva može hodati izađe na teren maksimalno fizički spreman. To je napravio puno puta u svojoj karijeri, tako da nisam nimalo iznenađen”, rekao je Novak Đoković nakon meča.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI