‘DOĐI PURGERU, JE*EM TE U USTA ŠKRBAVA’: Savićević objasnio kako je nastao sukob s Hrvatom 1999. godine

screenshot youtube

A što kaže danas na taj za mnoge antologijski ispad?

Bivši reprezentativac Srbije i Crne Gore, a danas predsjednik crnogorskog nogometnog saveza, Dejan Savićević komentirao je već kultni sukob s hrvatskim navijačem koji datira još iz 1999. godine.

Hrvatska je u listpadu 1999. godine dočekala Jugoslaviju na Maksimiru u važnoj kvalifikacijskoj utakmici za Euro. Odgovarala je samo pobjeda, a na kraju je završilo 2:2 i Vatreni su ostali bez prvenstva.

Uoči utakmice dogodio se incident između Savićevića i jednog hrvatskog navijača. Dok je golgeter tadašnje Jugoslavije davao izjavu netko od navijača mu je doviknuo “ti si govno” i tu je krenulo.

“Jebem te u usta te jebem. U ta škrbava usta, pičko jedna. Dođi ovamo, pičko jedna. Popuši ga malo, purgeru. Dođi, purgeru! Jebem te u usta škrbava”, rekao je tada Savićević Hrvatu koji ga je vrijeđao.

A što kaže danas na taj za mnoge antologijski ispad?



“Davao sam izjavu i čuo da mi stalno netko iza leđa dobacuje uvrede. U jednom trenutku bila mi je puna kapa psovki, okrenuo sam se i vidio čovjeka od možda metar sedamdeset, nosio je dres sa šahovnicom, crnu jaknu i nekakav donji dio trenirke. Nije imao ni dva zuba u glavi i tada sam izgovorio onu psovku”, rekao je Savićević za Sport Klub.

Nakon tog incidenta zamolio je redatelja da izreže taj dio.

“Rekao mi je: ‘Naravno, Dejo’. Kad sam nekoliko mjeseci kasnije vidio snimku, želudac mi se okrenuo. Možete misliti što sam mu sve izgovorio”, rekao je Savičević uz napomenu kako nije ponosan na svoje riječi i kako ne bi volio da ga po tome pamte, a na njegovu žaliost itekako ga pamte po tome, posebice u Hrvatskoj.

 
Facebook Comments

Loading...
DIJELI