DOBRA VIJEST ZA DALIĆA: Važan adut u obrani Vatrenih vratio se na teren nakon ozljede

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska će se početkom tjedna okupiti uoči nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo kojem će dogodine biti domaćin Katar.

U petak je na rasporedu utakmica protiv Cipra u Larnaci, a nakon toga Vatreni u Osijeku 11. listopada igraju protiv Slovačke.

Cilj je osvojiti svih šest bodova s kojima bi se hrvatski reprezentativci približili odlasku na SP.

Nakon što je pauzirao zbog ozljede, Domagoj Vida ponovno igra za svoj Bešiktaš i mogao bi biti u akciji u dolazećim utakmicama Vatrenih. Vida je u subotu odigrao 90 minuta u pobjedi svojeg Bešiktaša s 2:1 protiv Sivasspora u turskom prvenstvu. Bila je to njegova povratnička utakmica nakon što je propustio ranijih pet nastupa, uključujući susrete s Borussijom Dortmund i Ajaxom u Ligi prvaka.

S obzirom na to da Vide nije bilo na terenu gotovo mjesec dana, Dalić u nekoliko dana treninga prije Cipra treba provjeriti može li računati na svojeg važnog aduta u obrani. Bude li potrebno, tu je i druga opcija koju je izbornik aktivirao uoči nogometnog vikenda.



Nakon što je bio na popisu pretpoziva, Duje Ćaleta-Car priključit će se reprezentativnim suigračima na novom okupljanju. Stoperu Olympiquea iz Marseillea ove sezone nedostaje minuta, najčešće je na klupi, ali iskustvo koje je do sada prikupio među Vatrenima čini ga važnim u situacijama poput sadašnje.

Vida se tek vratio, a treba vidjeti i kakvo je stanje s Dejanom Lovrenom koji je također oporavljenik od ozljede. Lovren nije bio u akciji u pet posljednjih utakmica svojeg Zenita iz St. Peterburga.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI