DOBIO JE DOČEK ZA PAMĆENJE: Sjećate se sakupljača lopti iz Rijeke koji je slavio Hajdukov pogodak? Došao je u Split

Foto: Dalmatinski portal

Rijeka i Hajduk su na Rujevici 23. studenog odigrali utakmicu koja je završila rezultatom 2:3.

Društvenim mrežama se tada proširio video kako 11-godišnji sakupljač lopti iza gola slavi pogodak Hajduka.

Ime mu je Toni Vuković, a uoči maksimirskog derbija Toni je iz Rijeke prešao u Hajduk, a njegovi roditelji, otac Željko i majka Gabrijela preselili su u Split.

Na Poljudu su ih dočekali voditelj Akademije Boro Primorac i njegov zamjenik Mate Radić.

Toni je od rođenja odgojen kao navijač Hajduka. Vukovići su s muške strane podrijetlom iz Vrlike, a sa ženske iz Stankovaca.



Treba naglasiti da je Toni bio kapetan Rijeke u svom godištu.

“Igra zadnjeg veznoga i super je što smo doveli dijete koje ima kvalitetu za Hajduk. On će se sredinom siječnja uključiti u rad svoje generacije, koju vodi trener Roko Španjić. To nam je baš darovito godište”, kazao je Mate Radić.

Otac i majka nakon svega ne žele više negativne tonove. Ipak, morali smo još jednom otvoriti temu događanja dan nakon utakmice jer je objavljena vijest da je Toniju rečeno da ne dolazi na treninge, što je Rijeka demantirala.

“Mi smo pozvani na razgovor. U ime Rijeke je govorio Fausto Budicin. Prva rečenica je bila: ‘Svako dijete ima pravo navijati za koga god hoće, ali…’ Onda je krenulo. Rekao je potom da je dobio nalog da drugi dan do 12 sati mora djetetu dati ispisnicu i opet ‘ali’… Kaže da mu je neće dati jer je to Toni, ali da je to bilo koje drugo dijete iz ekipe da bi dobilo ispisnicu. Zatim je kazao: ‘Žestoko ćemo ga kazniti da bude ekvivalent ispisnici’. Rekli su mu da ostane doma tjedan dana i nek ne ide na Rujevicu i na zadnje kolo lige, a oni će u tom periodu odlučiti koja će biti kazna odnosno sankcija”, kaže otac Željko.

“Kada je nakon par dana izašla ona vijest pa demanti Rijeke, nakon 20 minuta je Budicin javio da Toni može sutra doći na trening i da mu je sve oprošteno. Onda smo mi rekli da smo već zatražili ispisnicu”, dodao je otac.

Majka Gabrijela ističe da je zaboljelo i razočaralo što klub nije u javnost izašao ni s jednom rečenicom kojom bi zaštitio dijete.

Roditelji zaključuju kako nikome ništa ne zamjeraju. “Oni su pogriješili, a mi djetetu i dalje objašnjavamo da mora poštivati Rijeku kao klub u kojemu je proveo pet godina”, kažu.

Nakon dolaska na Poljud Toniju osmijeh nije silazio s lica. Najemotivnija scena je uslijedila po spuštanju na glavni teren. Samo zbog njega je došao Marko Livaja.

“Ovo mi je najbolji dan u životu”, rekao je Toni za Dalmatinski portal.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI