DOBILI SRBIJU, A JEDAN ČOVJEK IGRA SLOMLJEN! Izbornik priznao da je u problemu: Hrvatski junak zabija i s ‘pola rebra’

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Hrvatska je došla do treće pobjede na olimpijskom vaterpolskom turniru u Tokiju. Predstava protiv Srbije bila je sjajna, Barakude su pobijedile 14:12 a izbornik Ivica Tucak je pred kamerama HTV-a nakon utakmice rekao da je to tek prvi korak.

Hrvatski vaterpolisti usmjerit će sve misli prema četvrtfinalu jer u toj fazi natjecanja dolazi ključna utakmica. Barakude mogu u četvrtfinale s prvog mjesta u grupi, ali to je ipak sada u drugom planu.

Do kraja prvog kruga ostaje još utakmica protiv Španjolaca. Na rasporedu je za dva dana, a izbornik je najavio da će Hrvatska ići po novu pobjedu, ali ne pod svaku cijenu. Paulo Obradović, koji je protiv Srba zabio četiri gola, igra s ozlijeđenim rebrima nakon pretrpljenog neugodnog udarca u drugom kolu protiv Australija, a Tucak je poslije pobjede nad Srbima otkrio da mu protiv Španjolske stiže odmor.

“Značajna pobjeda za nas. Sada smo definitivno i matematički unutra, prvi cilj je napravljen. Ove dvije sjajne utakmice pokazale su da možemo i vrijedimo puno, što smo pokazali i u pripremama’, rekao je Tucak pred kamerama HTV-a nakon pobjede, misleći na pobjede Barakuda nad Crnom Gorom i Srbijom.

‘Sada sa Španjolskom igramo za prvo mjesto u skupini, ali to nam nije nešto značajno bitno jer su u drugoj skupini rezultati svakakvi. Morat ću Paula odmoriti u toj utakmici jer trpi velike bolove, stišće zube i hvala mu na tome’, dodao je hrvatski izbornik.



Hrvatska je protiv Srbije imala i padove u igri, pogotovo razdoblje od devet minuta bez gola nakon odličnog početka s 5:1, ali Tucak u tome ne vidi veliki problem. ‘Crne rupe su normalne, događaju se svakoj ekipi i u svakom sportu. Ono što me ljuti su izrađene akcije iz kojih ne zabijemo, a nakon toga primimo gol na drugoj strani, tu onda vraćamo protivnika’, opisao je izbornik.

‘Čestitke momcima, ali nismo još napravili ništa. Tek sada dolazi ono pravo za nas, vidjet ćemo tko će nam doći u četvrtfinalu’, dodao je Tucak, spominjući da nije bio sretan kriterijem suđenja, ali o tome nije htio u širinu.

Zašto taj gospodin nama sudi već drugu ili treću utakmicu na turniru, ne znam. Reagirat ću kad mislim da je prešlo mjeru, ali o sucima nema puno priče, govorit ćemo o igri’, zaključio je izbornik.

Paulo Obradović izdržao je novu utakmicu s boli, a poslije pobjede rekao je da ga veseli podrška koju vaterpolisti imaju kod kuće. ‘Pozdrav cijeloj Hrvatskoj koja nas je jutros pratila i navijala je za nas. Zahvalan sam na tom navijanju’, istaknuo je četverostruki hrvatski strijelac protiv Srbije.

‘Ozljeda je izuzetno teška i neugodna, bol je neprestana. Trebat će mi duži period da bih se ‘rekuperao’, ekipa fizioterapeuta i liječnika mi pomaže, pokušat ću ‘stisnuti’ koliko budem mogao. Možda mi sada izbornik da šansu za odmor u jednoj utakmici’, dodao je Obradović o raspletu kakav je izbornik i najavio u ponedjeljak protiv Španjolske.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI