DO KADA ĆE GA DALIĆ JOŠ ČEKATI? Mnogi su od Matea Kovačića očekivali da bude vođa reprezentacije, ali on nikako da proradi

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Zlatko Dalić ne djeluje nervozno prije tri utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, koje će se odigrati u samo sedam dana.

Hrvatska ide u goste Rusiji i Slovačkoj 1. i 4. rujna, te u Splitu čeka Sloveniju 7. ovog mjeseca.

Najinteresantnije će biti vidjeti kako će naš izbornik nadomjestiti neigranje najboljeg hrvatskog igrača u povijesti nogometa. Htjeli mi to ili ne, ali to je Luka Modrić.


On sam tvrdi da Luku Modrića može zamijeniti cijela momčad koja će u nadahnutoj formi izbaciti pojedinca.

I tu dolazimo sada do krucijalnog pitanja. Može li jedan jako vrijedan, skup i klupski proslavljen igrač, dočim u reprezentaciji stalno nedorečen, biti taj pojedinac kojeg će izbaciti nadahnuti kolektiv.Oni koji pomno prate našu nogometnu reprezentaciju znaju da je u ovoj pričici riječ o Mateu Kovačiću. Igrač koji toliko vrijedi, koji je opčinjavao navijače Reala i Chelsea, nadaren i poštovan, u dresu reprezentacije nikako da odigra partiju koju ćemo zauvijek pamtiti. Ne jednu takvu partiju, nego nekoliko, cijeli niz. Štoviše, mnogi su mislili da će postati i vođa ove generacije…

Od njega, sukladno njegovoj nadarenosti, ali i tržišnoj vrijednosti, očekujemo da konačno postane svojevrstan čovjek odluke. Ali, nikako da dočekamo taj trenutak.

Problem je kod Kovačića što toliko vrijedi u klupskom nogometu, a u reprezentativnom dresu nije ni sjena onoga što od njega čekamo. A čekamo zaista puno. A opet, čekamo puno jer znamo da može dati puno. To je jednostavno – logika. Od onoga za kojeg znaš da ne zna i ne može – niti ne očekuješ mnogo. Od Kovačića se jednostavno mora očekivati jaaako puuunooo!

Hoće li mu odsustvo Modrića možda osloboditi prostor da konačno i kod izbornika hrvatske vrste Zlatka Dalića pokaže i dokaže svoj raskošan talent. Mnogi već tvrde da mu Zlatko Dalić daje i previše prilike s obzirom koliko zauzvrat dobije.

Nećemo biti pretenciozni kada ćemo reći da je Mateo Kovačić najveći dužnik i Daliću i suigračima i navijačima. Ne bi se niti on smio ljutiti na tu rečenicu. Uvjereni smo da i sam to zna. Stoga, očekujemo njegovu eksploziju, silovitu, bučnu i dugotrajnu.

Hrvatska treba Kovačića. Imperativno. Luka Modrić je na odlasku, Lovro Majer je tek stidljivo pokucao na vrata nacionalne momčadi. Netko treba voditi igru, biti spona, poveznica i čovjek povjerenja.

Čak si mislimo, ako Kovačić uskoro zaista ne eksplodira u hrvatskom dresu, da će pritisak javnosti na izbornika biti toliki da će ga morati staviti “na čekanje”. Opet, to nam ne ide u glavu. Da takav igrač bude “na čekanju”.

A što da radimo s njime?

Facebook Comments

Loading...
DIJELI