Dinamu stižu ‘ozbiljna pojačanja’: Ćorić i Petev ostaju pod jednim uvjetom, Jozak najavio dolazak novog stratega!

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Sportski direktor Dinama tvrdi kako Ćorić i trener Petev neće napustiti Dinamo samo ako...

Sportski direktor Dinama. Romeo Jozak, gostovao je u emisiji Sport nedjeljom u kojoj je komentirao kakvo je trenutno stanje u klubu, odnosno, planove za budućnost i mogući ishod prvenstva.

“Nismo htjeli revolveraški postupati, ali bilo je teško. Telefoni su se nakon Koprivnice usijali, bili smo vrući kao pegle, rekli smo “vidimo se ujutro”. Dva mjeseca prije dali smo treneru povjerenje s ljudske i stručne stanje. Pokazalo se da je kriza prebrođena”, kazao je Romeo Jozak.

“Ovih dana UEFA je radila analizu gdje je Dinamova škola ponovno na samom vrhu po proizvodnji, a to ne bi bilo tako da klub mladim igračima ne daje priliku”, naglasio je Jozak i onda demantirao napise o odlasku Ante Ćorića.

“Nije normalno da se toliko pisalo da je Ante Ćorić na izlaznim vratima Dinama. On se treba do kraja etablirati, ali takve informacije, nažalost, izlaze”, veli Jozak.

Jozak je potom priznao kako je procjena oko puštanja Franka Andrijaševića, koji je čak dvije godine bio Dinamov igrač, zapravo bila pogrešna. “Ispada da je bila greška. Nisam tada bio u klubu, ne znam što se događalo”, kaže Jozak.



Tvrdi i kako borba za naslov prvaka nije gotova nakon što je Rijeka izgubila od Lokomotive. “Nije još gotovo. Do kraja su preostala četiri kola, 12 bodova i sve je tu moguće, ali reći ću da je Rijeka i dalje favorit. Hajduk se vratio i ovoga puta igra za Dinamo, što je rijetkost. Ako zadnja utakmica bude odlučujuća očekujem pun Maksimir i sve oko stadiona. Bit će odlično ako do toga dođe”, kaže Jozak.

Europska liga ili Liga prvaka?

“Spremamo se za Europu, bila to Liga prvaka ili Europska liga. Ozbiljno se pripremamo ne samo s kadrom već i s ozbiljnim pojačanjima. Pronašli smo neke slabe točke i pokušat ćemo naći neke adekvatne zamjene, ali sve što vrijedi ima svoju cijenu”, objašnjava Jozak.

Sportski direktor Dinama tvrdi kako Ćorić i trener Petev neće napustiti Dinamo samo ako budu nastavili s dobrim igrama. “Ako se pokaže uzlazni trend u i ako ovako bude dalje išlo, ostaju”, komentira Petev.

Na koncu Jozak je otkrio kako bi u klub želio dovesti stratega hrvatske reprezentacije do 17 godina koja prije par dana ispala s Europskog prvesntva u Hrvatskoj. Jozak nije kritizirao njihovo ispadanje već je poručio kako želi Darija Bašića u Dinamu.

“Ovo su najbolja djeca koja Hrvatska ima. Dobili smo grupu koju smo dobili. Turska ulaže 60 milijuna, Italija, za Španjolsku ne trebam ni govoriti. Dario je pokazao, pogotovo kad se radi o djeci, da ima kontinuitet i hladnu glavu. Toliko je ozbiljan da ću ga dovesti u Dinamo! Ne znam na koju poziciju, ali dovest ću ga”, zaključio je Romeo Jozak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI