DINAMOVCI BRILJIRALI: Ademi zabio za bod Sjeverne Makedonije, Gojak postigao dva i asistirao!

Screenshot

Prvog dana rujanskog kvalifikacijskog ciklusa za EURO 2020. odigrano je devet utakmica. Bosna i Hercegovina Roberta Prosinečkog pobijedila je Lihtenštajn s 5:0. Istaknuo se Dinamovac Amer Gojak s dva pogotka i asistencijom. Bila je to najveća pobjeda Roberta Prosinečkog na klupi BiH. Za Sjevernu Makedoniju je izjednačujući pogodak zabio Arijan Ademi (1:1 s Izraelom)!

Reprezentacija Bosne i Hercegovine došla je do bitna tri boda na tradicionalno čvrstom Bilinom Polju u Zenici. Slavili su rezultatom 5:0 nad Lihtenštajnom, a strijelac dva pogotka bio je Dinamov Amer Gojak. Gojak je načeo mrežu Lihtenštajnaca u 11. minuti na asistenciju “bosanskog dijamanta” Edina Džeke, koji je i sam postigao jedan pogodak. Šut Harisa Duljevića s 20-ak metara je nepravedno zaveden kao autogol, jer se radi o šutu upućenom prema golu protivničkom golu s namjerom da se postigne isti.  U strijelce se još upisao Edin Višća.

Gojaku su ovo prvi pogoTci za seniorsku reprezentaciju BiH. “Zmajevi” u nedjelju ponovno igraju, putuju u Armeniju na bitno gostovanje gdje će pokušati doći do tri boda kao i sinoć. S Armenijom su u sklopu ovih kvalifikacija već igrali u ožujku i pobijedili rezultatom 2:1 u Sarajevu. Izbabranicima Roberta Prosinečkog pobjeda protiv Armenije je imperativ, ukoliko žele nastaviti utrku s Finskom i Italijom. Držimo palčeve. Pogotke sa susreta BiH – Lihtenštajn možete pogledati OVDJE.

Dinamov kapetan Ademi glavom je postigao svoj treći pogodak u dresu reprezentacije Sjeverne Makedonije, koji ih je ostavio u utrci  za plasman na EURO. Prvo poluvrijeme prošlo je bez pogodaka a u drugome su poveli Izraelci golom Zahavija. u 55. minuti. U 66. minuti konačan rezultat je postavio Ademi, a pogodak možete vidjeti OVDJE. 

Facebook Comments



Loading...
DIJELI