DINAMOVA UTAKMICA GENERACIJE: Večeras bi na Maksimiru mogli padati rekordi

Damir Krajac/CROPIX

GNK Dinamo Zagreb večeras od 21 sat na Maksimiru dočekuje Šahtar iz Donjecka u četvrtom kolu grupne faze Lige prvaka. Prva utakmica u Harkivu završila je remijem 2:2, a danas bi Dinamo eventualnom pobjedom osigurao plasman u osminu finala Lige prvaka. A osim toga, večeras bi mogli padati rekordi, i to oni posjećenosti i zarade.

Naime, na Maksimiru se očekuje više od 30 tisuća ljudi. Otvaranjem južne tribine za Dinamove navijače, vrlo vjerojatno će pasti rekord posjećenosti koju drži utakmica s Malmöm iz 2011. godine. Tada je na Maksimiru izbrojano 30.065 ljudi, dok je ove sezone utakmica s Atalantom privukla čak 28.863 gledatelja. Očito je da Zagrebom vlada plava euforija, a ulaznice za južnu tribinu kreću u prodaju danas u 12 sati na Ticket pointu kraj stadiona.

Još jedna stvar s kojom u Dinamu mogu trljati ruke je i zarada. Ako Dinamo upiše pobjedu protiv Ukrajinaca, tada će u maksimirsku blagajnu kapnuti finih 12.2 milijuna eura. Pobjeda u skupini Lige prvaka vrijedi 2,7 milijuna eura, a s obzirom da bi ona Dinamo dovela do praga osmine finala, tada bi se dobilo još dodatnih 9.5 milijuna eura koliko UEFA daje za plasman među šesnaest najboljih klubova elitnog natjecanja. Kada se ta cifra zbroji sa svim što je Dinamo dosad zaradio: Ulazak u Ligu prvaka + koeficijent (15.2 milijuna eura), pobjeda protiv Atalante (2.7 milijuna), remi u Harkivu (900 tisuća eura) te marketinški potencijal, dolazimo do okvirne cifre od 40 milijuna eura.

Tako da je današnji sraz svakako najskuplja Dinamova utakmica u povijesti, a donosi i veliki sportski rezultat.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI