DINAMOV SKUPŠTINAR ŽESTOKO POPLJUVAO CICU: Preko njegova imena hvalio Zdravka Mamića! Jednom tvrdnjom se posebno osramotio

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Dinamova i Hrvatska nogometna legenda Zlatko Cico Kranjčar preminuo je 1. ožujka u 65. godini života nakon kratke i teške bolesti.

Sportska javnost se od njega opraštala danima dirljiva je bila komemoracija a posebno oproštajni govor njegovog sina Nike koji je sve dirnuo. Na pogrebu na Mirogoju bilo je više od tisuću ljudi, od njega su se posebo oprostili i Bad Blue Boysi.

No nisu ipak svi oduševljeni načinom kako se javnost oprostila od legendarnog Cice. Naime, Jure Zovko jedan je od članova Dinamove skupštine, a izazvao je pažnju javnosti svojim statusom na Facebooku o nedavno preminulom Cici Kranjčaru.

Upravo je u toj objavi istaknuo da mu je zasmetala tolika pažnja  i uzdizanje koju je Zlatko Kranjčar dobio u hrvatskim medijima, a popljuvao je i Cicinu karijeru u cjelini. Naravno nije mogao a da ne pohvali i uydigne na pijedestal Zdravka Mamića, savjetnika Dinama kojem se sudi za pljačku kluba , a koji je pobjegao u Međugorje u susjednu BiH kako bi izbjegao čekanje pravomoćne presude u zatvoru.

Facebook statu Dinamova skupštinara prenosimo u cijelosti:



“Kao klinac i vatreni dinamovac u mladosti sam bio veliki obožavatelj Cice Kranjčara. Danas mi je, moram priznati, neshvatljivo pretjerano glorificiranje Kranjčara u hrvatskim medijima nakon njegove smrti. Posebno me iritira provincijalno isticanje Kranjčarove purgerske prošlosti i purgerske životne forme, što je potvrda agramerskog provincijalizma. Proglašava ga se ikonom Dinama, sinonimom za Dinamo, predlaže se da se stadion nazove po njemu. Zaboravlja se činjenica da je Zlatko Kranjčar na vrhuncu karijere i odlaska iz Dinama uspio ostvariti prosječan transfer u austrijski Rapid. Do dolaska Maminja za glavnog menadžera Dinama, prepoznatljiv međunarodni transfer ostvarili su jedino Boban i Šuker. Od bivših igrača Dinama koji igraju u vrhunskim klubovima, a koji su bili okosnica nacionalne reprezentacije, treba svakako spomenuti Modrića (Tottenham Hotspurs, Real Madrid), Brozovića (Inter), Mandžukića (Bayern, Atletico Madrid, Juventus, MIlan), Olića (Bayern), Eduarda (Arsenal), Kovačića (Real Madrid, Chelsea), Vrsaljka (Atletico Madrid), Lovrena (Liverpool). Važne transfere u novije vrijeme ostvarili su Olmo i Gvardiol odlaskom u moćni RB Leipzig.”

No ono što je još više Zovka u potpunosti kompromitiralo i moramo reći osramotilo je odgovor na komentar jednog od njegovih pratitelja koji mu je napisao kako se ne slaže s njim.

Zovko mu je odgovorio kako je Ferenščica, kvart odakle je Zlatko Kranjčar, selo pored Zagreba, što teško da može biti istina a to se lako otkrije ako pogledate kartu Grada Zagreba i na njoj pronađete Ferenščicu koja se nalazi na istočnom dijelu grada nedaleko Peščenicu.

Na kraju treba spomenuti kako Zovko dijeli lekcije o purgerima i o tome koji kvartovi pripadaju Zagrebu, a radi se o doktoru filozofije koji je rodom iz Širokog Brijega.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI