DINAMO VIŠE NIJE ‘IN’? Čak niti udaljavanje Mamića ne pomaže u povratku navijača, a svjedoče tome i brojke na Maksimiru

Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Nedavno smo gledali prizore kako je to izgledalo prije 40 godina. Oko 60 tisuća gledatelja nakrcalo se na Maksimiru, ljudi su “ispadali” s tribina, tako se slavio naslov. No zadnjih godina gotovo nikakve proslave niti ne postoje u Zagrebu, jednostavno Dinamo više nije “in”…

Čak niti udaljavanje Mamića ne pomaže u povratku navijača, a svjedoče tome i brojke na Maksimiru. Tako je za dva derbija, za velike utakmice protiv Osijeka i Hajduka prodano tek nešto više od 5000 karata što je slaba brojka ako se zna da Zagreb ima oko 800 tisuća stanovnika, piše portal Dnevno.

S druge strane Hajduk bez problema ima i po 10 tisuća gledatelja protiv Dragovoljca, Istre i možda nekih manjih, ne toliko atraktivnih klubova. Jasno je da se Dinamo ne može usporediti s Hajdukom, bar po gledanosti.

No Zagrepčani vole nogomet, pokazuju to brojke primjerice na utakmicama Rudeša gdje se zna skupiti i više od 2000 ljudi, čini se da drugoligaški nogomet u metropoli privlači veću pozornost u odnosu na Dinamo koji je svojim kontinuitetom možda i razmazio svoje navijače.

Vremena još ima za kupovinu karata, moguće je da će u zadnji čas navijači nahrliti na blagajne, pa tako eventualno za vikend proslaviti i naslov, ako se događaji s Rujevice poklope uz eventualnu pobjedu Modrih protiv Bjelice i njegovog Osijeka.



U svakom slučaju, manjak euforije je nešto na što smo naviknuli u Zagrebu, a pomaže sigurno i sami izgled i stanje Maksimira, a o čemu smo već dosta puta pisali…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI