Dinamo već pronašao zamjenu za Peteva, a on uoči posljednje prilike za spas poručuje: ‘Nikada nisam kukao pa neću ni sada’

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Dinamo već dugo ne igra dobro, izostaje organizirana igra i prečesto se izvlače samo na kvalitetu pojedinaca (Hodžić, Soudani...), a Petev, otkako je došao na klupu Dinama, nije značajnije unaprijedio taktiku niti je unio u momčad 'nešto novo'.

Strateg Dinama Ivajlo Petev doživio je pravi debakl na Maksimiru u 29. kolu protiv Hajduka. U najvećem hrvatskom derbiju, pred oko 15 tisuća navijača na trošnom maksimirskom zadanju, slavio je Hajduk s 2:0. Bio je to jasan signal klupskoj upravi kako se ovako dalje ne može, premda nije bilo službenih prijetnji otkazom, realno bi bilo zaključiti kako Petev više nema pravo na kiks, odnosno, kako do kraja prvenstva mora samo pobjeđivati.

Dinamo već dugo ne igra dobro, izostaje organizirana igra i prečesto se izvlače samo na kvalitetu pojedinaca (Hodžić, Soudani…), a Petev, otkako je došao na klupu Dinama, nije značajnije unaprijedio taktiku niti je unio u momčad ‘nešto novo’. Dakle, utakmica protiv Slaven Belupa u 30. kolu, koja se igra u utorak, mogla bi mu biti posljednja ako ne uzme sva tri boda.

“Gledao sam snimku derbija, nisam nikad kukao pa neću ni sada, ali kad sam pogledao statistiku i snimku, 15 udaraca na gol, 13 kornera i 70 posto posjeda lopte, to samo po sebi govori o našoj premoći. Nedostajao je još samo dodatni korak i agresije da pobijedimo. Derbi je već prošlost, moramo učiti iz naših grešaka i u utorak je već nova utakmica, novi dan. Moramo se svi zajedno skupiti i idemo u Koprivnicu po pobjedu”, motivira Petev sebe i momčad.

“Svaki dan pričamo, razočarani su, međutim nema predaje. Jedino velike momčadi izlaze iz ovakvih teških situacija. Ne može uvijek biti dobro, ponekad se događa loš dan te se svi moramo skupiti, da budemo još jači i da odigramo dobru utakmicu”, napominje Petev.

Za ogled sa Slavenom neće imati već otprije ozljeđene igrače, ali neće imati ni Pivarića. “Imamo nekoliko problema, Pivarić vjerojatno neće moći igrati zbog ozljede. Ipak, imamo dovoljno mladih i kvalitetnih igrača koji će dobiti priliku. Svjesni smo da je sad veći pritisak pred njima i ne mogu se u potpunosti opustiti. Imaju zaista veliki potencijal”, veli Petev.



Neće mu biti lako jer Slaven je kod kuće izrazito opasan protivnik. “Solidna su i dobra momčad. Neće biti lako, toga smo svjesni. Ali, mi tražimo jedino što nam odgovara, a to su tri boda”, zaključuje.

Spomenimo još kako se u nogometnim kuloarima počela širiti priča kako bi Peteva, ako dobije otkaz prije kraja prvenstva, mogao naslijediti sportski direktor, Romeo Jozak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI