DINAMO UNAKAZIO LOKOMOTIVU! Lovro Majer lider novog Dinama

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Nakon sinoćnje pobjede Dinama nad Lokomotivom 3:0 kompletiralo se prvo kolo tridesetog izdanja 1 HNL.

Dinamo je prvo poluvrijeme odradio jako dobro te je Lovoro Majer napokon pokazao puni potencijal. Već u ranoj fazi utakmice Lovro je prvi puta zaprijetio a onda je u 6 minuti otključao utakmicu svojim prvim pogotkom i to glavom.

Nakon početnog vodstva Dinamo se malo primirio i dozvolio Lokosima šansu koju je Livaković uspješno otklonio. Mladi  Burton pokazivao je veliku želju za igrom i bio je začetnik akcije u 27 minuti u kojoj su sudjelovali još Gojak i Oršić te strijelac Majer.

Nakon drugog pogotka utakmica je pala u tempu i zadovoljni Dinamo je mogao na odmor.

Po izlasku na teren odmah je zaprijetio Gojak ali je Hendija sjajno obranio, no golman Lokosa bio je nemoćan u 50 minuti kada je Gavranović na asistenciju Majera zabio za 3:0. Lokomotiva je tada potpuno pala pa je Dinamo mogao zabiti još koji pogodak posebice Kastrati koji je pogodio vratnicu.



U 67 minuti za Lokomotivu ušao je Roko Šimić sin Darija, koji je dobio priliku sa 17 godina igrati prve prvoligaške minute, isto kao i Stefan Milić mladić iz Podgorice koji je ušao u 70 minuti za Dinamo.

Lokomotiva uvodi još dva debitanta Sherifa Kallakua napadača iz Albanije i Brunu Zdunić mladog hrvatskog reprezentativca.

No u 78 minuti brza kontra Dinama, Leovac daje povratnu loptu Oršiću koji pogađa za 4:0, a samo minutu kasnije još jedan bivši Lokos u Dinamu Ivanušec pogađa za potpuni potop Lokomotive. Točku na i večeras je stavio Andrić za 6:0 Dinama protiv jako slabe Lokomotive.

Novi Dinamo izgledao je danas jako dobro protiv vidno oslabljene Lokomotive a Lovro Majer se napokon prometnuo u glavnog protagonista podno maksimirskih tribina.

Rezultati 1. kola 1 HNL: NK Varaždin-HNK Gorica 1:5, HNK Rijeka-HNK Šibenik 2:1, NK Osijek-NK Slaven Belupo 0:0, HNK Hajduk Split-NK Istra 1961 2:0, GNK Dinamo Zagreb-NK Lokomotiva Zagreb 6:0

Facebook Comments

Loading...
DIJELI