Dinamo traži pojačanja u posrnulom ukrajinskom velikanu: Spominju se čak četvorica mladih nogometaša!

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Do prije dvije godine ovaj je klub igrao finale Europske lige, momčad im je bila moćna i perspektivna, a do sada su gotovo svi kvalitetniji igrači napustili klub i ostali su mladi i jeftini nogometaši.

U Ukrajini i dalje bijesni rat, a mnogim stanovnicima te zemlje oružani sukobi odvijaju se pred kućnim pragom. Isto se odnosi i na nogometaše pojedinih klubova koji su zahvaćeni ratnom zonom. Mnogi od njih nemaju domove, a njihovi klubovi muče se s poslovanjem i teško ostvaruju ikakav rezultat. Teško je živjeti u takvoj sredini i jasno je kako će većina njih tražiti prvu priliku za bijeg. Jedan od tih klubova je i nekada velikan ukrajinskog nogometa Dnjipro.

Do prije dvije godine ovaj je klub igrao finale Europske lige, momčad im je bila moćna i perspektivna, a do sada su gotovo svi kvalitetniji igrači napustili klub i ostali su mladi i jeftini nogometaši. Tu će svoju šansu vidjeti brojni klubovi koji vole gomilati mlade trupe u svojim redovima i od njih kasnije od njih raditi kvalitetne nogometaše. Jedan od tih klubova je i Dinamo, barem tako tvrde ukrajinski mediji. Pokrenula se priča kako Dinamo prati 18-godišnjeg veznog igrača Maksima Lunjova, a spominje se i interes za jednim od trojice mladih napadača, odnosno, Olegom Kožuškom (19), Denisom Balanjukom (20) i Artemom Dovbikom (18).

Facebook Comments

Loading...
DIJELI