DINAMO SE KONAČNO RASPUCAO PA DOŽIVIO ŠOK! Krznara će zasigurno zaboljeti glava pred Genk

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Odlične vijesti za Dinamo, špina se konačno otvorila zabili su četiri gola, ali pamtit će i jednu nezgodnu ozljedu, i to baš uoči jako bitne utakmice…

Naime, u prvoj utakmici 10. kola Prve HNL Dinamo je kao gost u Koprivnici uvjerljivo svladao Slaven Belupo sa 4-1 (2-0). Strijelci za Dinamo bili su Deni Jurić (23), Mislav Oršić (43), Bruno Petković (50) i Duje Čop (76), da bi poraz domaćih ublažio Alen Grgić (80).

Aktualni prvak dominirao je čitavim tijekom susreta u Koprivnici te svoju igru okrunio s četiri pogotka i tako uzvratio Slavenu na šokantnom 0-2 porazu u Maksimiru na startu sezone. Pitanje pobjednika bilo je odlučeno već nakon prvih 45 minuta nakon kojih je Dinamo imao vodstvo od 2-0.

Kod prvog pogotka u 23. minuti Mišić je lijepom okomitom loptom pronašao Baturinu koji je utrčao u domaći kazneni prostor i zatim povratnom loptom pronašao Jurića kojemu nije bilo teško s pet metara zatresti mrežu.

Najljepši trenutak susreta dogodio se u 43. minuti kada su Oršić i Petković odigrali dupli pas, a zatim si je Oršić vrškom kopačke podignuo loptu i volejom iz okreta sa 15 metara pogodio za 2-0.



Već u petoj minuti nastavka Dinamo je postigao i treći pogodak i potpuno razbio domaćina. Ivanušec je prošao kroz sredinu terena, u pravo vrijeme gurnuo loptu za Petkovića koji je rutinski postigao svoj prvi gol u prvenstvu ove sezone.

U strijelce se u 76. minuti upisao i Čop, njemu je loptu na 16 metara dostavio Gojak, a napadač zagrebačkog sastava se lijepim “lažnjakom” oslobodio čuvara prije no što je preciznim udarcem pogodio donji desni kut domaćeg gola.

Lijepa je bila i akcija za jedini pogodak domaćih, Zapata je okomitom loptom proigrao Grgića koji je s ruba kaznenog prostora bio precizan.

Dinamo je ovom pobjedom stigao na vrh ljestvice sa 19 bodova, dva više od Rijeke i Osijeka, a tri od Hajduka.

U 60. minuti ozlijedio se Deni Jurić, izašao je s bolnom grimasom, važan napadač, jako raspoložen, sad je upitan za Genk. Vidjet ćemo koliko je ozbiljna ova ozljeda…

Slaven Belupo je ostao pretposljednji sa šest bodova, jednim više od posljednjeg Hrvatskog dragovoljca.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI