DINAMO S DVA GOLA RIJEŠIO BRIGE: Bočkaj i Tolić Plavima donijeli novi naslov prvaka, vidjeli smo i ružne scene…

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Nogometaši Dinama pobjedom 2:0 na Šubićevcu protiv u utakmici predzadnjeg, 35. kola Prve HNL osvojili su novi naslov prvaka Hrvatske, 23.u povijesti. Momčad Ante Čačića u vodstvo je došla u 39.minuti preko Marka Tolića. Asistirao mu je Špikić koji je ubacio u kazneni prostor a Tolić se u gužvi najbolje snašao i zabo za 1:0. Nije bio dosuđen prekršaj u Šibenikovu korist na drugoj polovici terena, sudac Mario Zebec ostao je bez reakcije.

Šibenik je  prije gola Dinama imao veliku priliku i zicer. Eros Grezda iskoristio je pogrešku obrane Dinama, pobjegao je kraj zaspale obrane Dinama prema Livakoviću, a Dinamov golman uspio je zaustaviti protivnika u toj čistoj šansi i spriječio je veliki šok za Dinamo.

No ako je i bilo nade za Šibenik no sve je ugasio Petar  Bočkaj.  Krasnim je udarcem iz slobodnjaka ostavio domaćeg golmana Rogića bez puno šansi, uspio je prebaciti živi zid i vratar domaćih samo je sve mogao ispratiti pogledom. Nakon Bočkajeva krasnog gola Dinamo je uglavnom rutinski odradio posao do kraja.

No vidjeli smo i ružne scene, naime u 81.minuti su se zakačili  Grezda i Ristovski. Grezdaje Ristovskog udario u glavu nakon čega je nastalo potpuno komešanje. Na teren su uletjele i klupe obje momčadi, a ratoborni Grezda udario je i Menala. Nakon svega, Zebec je reagirao žutim kartonima kojima je smirio situaciju.

Dinamo će tako naslov prvaka proslaviti u zadnjem kolu derbijem protiv Hajduka koji srećom po njih neće imati značaj odlučujuće utakmice čemu su se Splićani potajno nadali. Dinamo oma nedostižnih 76 bodova, Hajduk je drugi sa 72. Zagrebački Plavi proslavili su peti uzastopni naslov prvaka, a čak 16. u posljednjih 17 sezona 1. HNL.



Šibenik je pak ostao osmi sa 32 boda.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI