Dinamo pred punim Maksimirom veličanstveno pobijedio Benficu

screenshoht Twitter

Dinamo se okreće nakratko prvenstvu i nedjeljnom domaćem derbiju s Rijekom pa slijedi uzvrat osmine finala Europa lige u Lisabonu, 14. ožujka.

Igrači Dinama odigrali su sjajnu utakmicu osmine finala Europa lige! Na Maksimiru su pred 30 tisuća navijača slavili 1:0 protiv Benfice, a pogodak je s bijele točke u 38. minuti postigao Bruno Petković!

Dinamo je krenuo u povijesnu utakmicu sa sljedećih 11: na golu Livaković, stoperi Theophile i Dilaver, na bokovima Stojanović i Leovac. Zadnji vezni Šunjić, a vezna linija Kadzior, Gojak, Olmo i Oršić. Špica je bio Petković. Ekipu je vodio pomoćni trener Rene Poms, s obzirom na isključenje trenera Nenada Bjelice u prošloj utakmici i kazne od jednog susreta koji ne smije voditi s klupe.

Domaćin je odlično krenuo u utakmicu, bila je to čvrsta borba od samog početka; Plavi su dominirali. U sedmoj minuti dobra reakcija Livakovića koji je skinuo zicer Grimalda. U 19. minuti prilika za Plave! Olmo je s 20-ak metara silovito pucao na gol, a vratar Benfice bio spreman i nekako obranio. Šteta, jer bila je to sjajna situacija za prvi pogodak. Deset minuta kasnije Kadzior je iz slobodnog udarca pucao na gol, a Vlachodimos je ponovno spreman i brani.

Stigla je i ta 38. minuta. Dias je napravio prekršaj na Olmu u kaznenom prostoru, a sudac opravdano pokazao na bijelu točku. Bruno Petković precizno je zabio za 1:0 i euforiju na terenu i tribinama Maksimira! Do kraja prvog dijela rezultat se nije mijenjao, Plavi su se sjajno nosili s Benficom.

U drugom dijelu u 48. minuti susreta nova dobra akcija Plavih kada je na kraju kombiniranja Oršić pucao ipak preko gola. Tempo utakmice malo se smirio nakon 60 minuta igre, ali Dinamo je bio odličan na travnjaku i do kraja zadržao rezultat 1:0. Uz gromoglasnu podršku navijača od prve do zadnje minute dečki su ostavili srce na terenu, a na kraju susreta zajedno su proslavili važnu, vrijednu i veliku pobjedu.



Prije utakmice navijače su s terena zabavljali Sanja, Zec i Marinko uz hitove Novih Fosila te Zaprešić Boys i Connect uz pjesmu “Boja mojih vena”, dok su u studiju s Franom Ridjanom bili Izet Hajrović i bivši igrači Jerko Leko, Goran Jurić i Stjepan Lamza! Stotine navijača utakmicu je pratilo i na video zidu u Dinamovoj fan zoni na Sveticama…

Kakva prekrasna noć na Maksimiru… povijesna utakmica za pamćenje. Atmosfera, igra, pun Maksimir, slavlje… pišemo zajedno povijest.

Dinamo se okreće nakratko prvenstvu i nedjeljnom domaćem derbiju s Rijekom pa slijedi uzvrat osmine finala Europa lige u Lisabonu, 14. ožujka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI