DINAMO POTVRDIO DOMINACIJU I SUPERIORNOST: Rijeka dobila ‘porciju’ u Maksimiru

Damir Krajac/CROPIX

U Maksimiru nije bilo iznenađenja, prvoplasirqni je uvjerljivo pobijedio drugoplasiranog, Nogometaši Dinama pobijedili su Rijeku sa 3-0 (2-0) u zaostaloj utakmici 6. kola Prve HNL, odigranoj u srijedu na stadionu Maksimir, čime su Zagrepčani jesenski dio borbe za naslov prvaka Hrvatske završili sa 12 bodova prednosti pred najbližim pratiteljem, splitskim Hajdukom.

Vodeći pogodak za Dinamo postigao je Dani Olmo u 9. minuti, a na 2-0 je u 17. minuti povisio Mislav Oršić. Strijelac trećeg pogotka za ‘modre’, za konačnih 3-0, bio je Bruno Petković, koji je u 56. minuti precizno izveo kazneni udarac.

Utakmica je bila i zanimljiva, makar jednosmjerna. U 7. minuti je Kadzior lukavo pucao s 25 metara, a lopta je prošla malo iznad grede. Već dvije minute poslije Dinamo je došao do vodstva sjajnom akcijom u četiri poteza.

Emir Dilaver je uputio oštru prizemnu loptu s polovice igrališta prema Bruni Petkoviću, a hrvatski reprezentativac ju je samo petom proslijedio prema Ameru Gojaku koji je u punom trku ušao u kazneni prostor, povratnim dodavanjem pronašao Danija Olma, a Španjolac je preciznim udarcem poslao loptu u mrežu.

Rijeka je u 15. minuti imala priliku za izjednačenje nakon pogrešnog dodavanja Nikole Mora, koje je presijekao Acosty i poveo kontranapad u kojem ga nisu uspjeli srušiti ni Moro, ni Perić, prije nego što je proslijedio loptu do Andrijaševića. Riječki napadač je pucao sa 15-ak metara, ali je njegov nedovoljno snažan udarac Dominik Livaković lakoćom obranio.



Kad nije postigla, Rijeka je dvije minute kasnije primila drugi pogodak. Iz ne pretjerano obećavajuće situacije, a nakon što gostujući obrambeni igrači nisu uspjeli izbaciti loptu izvan svog kaznenog prostora, ona je došla do Mislava Oršića koji ju je lijepo primio i iz voleja preciznim udarcem smjestio na isto mjesto koje je prije njega pogodio Olmo.

U sadržajnom prvom dijelu najbolju priliku za smanjenje zaostatka Riječani su propustili u 24. minuti, kad je Smolčić pucao iz daljine, a Livaković kratko odbio loptu na koju je natrčao Antonio Čolak. No, njegov udarac sa 10-ak metara Livaković je obranio nogom i sačuvao svoju mrežu.

Dinamo je u 19 kola osvojio 47 od mogućih 57 bodova i ima 12 bodova više od drugoplasiranog Hajduka. Treća je Rijeka sa 34 boda, a četvrti Osijek sa 33. Gorica ima 29, a šestoplasirana Lokomotiva 28 bodova. Slaven Belupo je na sedmom mjestu sa 18 bodova, a izjednačenu borbu za opstanak vode tri momčadi od osmog do desetog mjesta: zaprešićki Inter sa 13 bodova te pulska Istra 1961 i Varaždin koji ih imaju po 12.

Prvenstvo će biti nastavljeno 31. siječnja 2020., kad će prvu utakmicu 20. kola odigrati Inter i Istra 1961. Preostali parovi 20. kola su: Lokomotiva – Rijeka, Slaven Belupo – Dinamo (1.2.), Varaždin – Hajduk i Gorica – Osijek (2.2.).

Facebook Comments

Loading...
DIJELI