Dinamo komentirao odluku HNS-a o juniorskom prvaku: Maksimir do daljnjeg pod žutom naljepnicom

Član Uprave Dinama Krešimir Antolić gostovao je na HNTV i komentirao situaciju oko raspadajućeg stadiona Maksimir koji je nakon zagrebačkog potresa dobio žutu naljepnicu, odnosno proglašen je do daljnjega neupotrebljivim.

Statika istočne tribine je narušena.

“Stadion je naše krucijalno i strateško pitanje o kojem ovisi budućnost kluba. Mi smo 22. ožujka, odmah nakon potresa, izašli na teren i napravili neke osnovne vizualne preglede te zatražili promptnu reakciju gradskih službi jer vlasnik stadiona Maksimir je Grad Zagreb.

Preliminaran pregled stručnjaka napravljen je 9. travnja i njime je dovedena u pitanje struktura istočne tribine što zapravo i nije neko iznenađenje. Naime, i prijašnjih godina stadion Maksimir nije bio ocijenjen najvišim ocjenama”, rekao je Antolić i dodao:

“Trenutno imamo čvrsto obećanje nadležnih gradskih ureda da u idućim danima slijedi detaljan stručni pregled nakon kojeg ćemo znati kakva je situacija. GNK Dinamo inzistira na stručnom elaboratu iz kojeg ćemo vidjeti što je uporabljivo na stadionu Maksimir. Tribina Istok svakako je najurgentnija i tek nakon takvog dokumenta možemo donijeti neke konkretne zaključke i odgovorne odluke. Budite sigurni kako klub neće dozvoliti korištenje tribine bez stručnog nalaza koji će to omogućiti”



Antolić se osvrnuo i na odluku HNS-a o prekidu natjecanja za mlađe uzraste, koja bi Dinamove juniore mogla isključiti iz Lige prvaka iduće sezone. Hajduk je prvi na tablici, ali ima utakmicu više od Dinama te dva boda više. Iz Splita predlažu odigravanje majstorice, dok Dinamo smatra da im se trebalo omogućiti odigravanje zaostalog susreta.

“Ovo je jedna specifična situacija koja nije riješena propozicijama HNS-a. Pročitali smo odluku IO da se prekidaju prvenstva i da je tablica konačna. Nismo sretni što Dinamo nije došao u situaciju da na jedan logičan, pravedan i sportski način odigra svoju zaostalu utakmicu i da imamo isti broj odigranih utakmica kao i svi drugi te da se onda gleda tko ima više bodova pa da taj bude prvi. Podsjetio bih da je Uefa 24. travnja 2020. donijela smjernice koje govore o načinu i načelima na kojima bi nacionalni savezi morali rješavati takve stvari. To su načela transparentnosti, objektivnosti i nediskriminacije. Je li diskriminatorno to što su Dinamu zavezane ruke u pogledu toga da odigra svoju zaostalu utakmicu – to prepuštam ljudima da sami zaključe”, kaže Antolić.

Poručuje kako je HNS legitimna krovna nogometna organizacija te da Dinamo mora prihvatiti njihove odluke kada im se sviđaju i kada im nisu po volji.

“Konačna odluka nije donesena a kada bude, mi ćemo je prihvatiti. No, nadamo se da će se HNS voditi načelima UEFE jer nikome ne bi odgovaralo da UEFA odbije takvu odluku ili da ide ozbiljno preispitati odluku za koju će zaključiti da nije zasnovana po spomenutim načelima. Naravno da je ta odluka važna zbog juniorske Lige prvaka. Pa vidjeli ste koliko smo svi bili ponosni na uspjehe juniorske momčadi GNK Dinama za koju nadam se da će igrati četvrtfinale Lige prvaka protiv Benfice. O zato je važno je da se kod donošenja konačne odluke vodimo pravednim i dobrim principima te načelima Uefe”, zaključuje Antolić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI