DINAMO JE U LONDONU POLOŽIO MALU MATURU: Zbog jedne stvari se dogodio poraz kod Tottenhama

Photo: Adam Davy/PAImages/PIXSELL

Dinamo ni u kojem slučaju nije bolja momčad od Tottenhama, ali je mogao izvući bolji rezultat od 0-2 u gostima protiv proslavljene engleske momčadi koju vodi čuveni portugalski trener, Jose Mourinho.

Da je engleska momčad bolja od hrvatskog prvaka vidjelo se po većini detalja nogometne igre, no prvi gol koji su Modri primili plod je ispadanje cjelokupne obrane u jednoj naoko bezopasnoj akciji. Drugi gol je bio još veći kiks, gotovo pa početnički, Theophille je jednostavno dodao loptu Kaneu za njegov drugi pogodak.

Inače, Tottenham tu svoju bolju vrijednost nije naslućivao brojem stvorenih prigoda, već posjedom lopte i oduzimanje iste Dinamu tek što bi modri nogometaši došli do nje. Gajiti iluziju kako Dinamo možda može eliminirati Tottenham je pretjerano, ali Mamićevi nogometaši iz ove utakmice mogli su položiti malu maturu, naučiti kako igraju vrhunske momčadi i kako igrati protiv njih.

Da je barem Petković bio strpljiviji

Naime, svako zadržavanje lopte u nogama kod Dinamovih nogometaša bilo je baš odmah kažnjeno. Kod Tottenhama nema zadržavanja lopte, on je odmah otima i napada. I tu je Dinamo večeras pao… 

Opet, protiv tako snažne i velike momčadi Dinamovim navijačima bilo je krasno vidjeti svaki pokušaj ugrožavanja suparničkih vrata, u prvome dijelu kada je tukao Ivanušec, i u nastavku kada je Petković sam iskosa bio pred vratima Spursa. Tukao je, a samo da je pogledao malo okolo i asistirao nadolazećem, jurećem Oršiću, bio bi to gol za 1-1. Nažalost, Petković je od silne želje tukao slabo.

Iz ove utakmice Dinamo može i mora izvući poučak, kako zadržati pošto-poto loptu protiv ovakvih snažnih postava. Zaključak jest da se lopta treba brže kretati, kao i igrači. Dinamo je u ovoj utakmici gubio lopte nakon nekoliko sekundi posjeda.

Dinamo koji u većini utakmica dominira nije navikao na takve situacije i tu se osjetila golema kvalitativna razlika između ove dvije momčadi.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI