DINAMO I CRVENA ZVEZDA U VELIKOM OKRŠAJU: Hoće li se dogoditi spektakl?

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Održan je ždrijeb završnog pretkola Lige prvaka, a u njemu, Dinamo bi se u borbi za plasman u skupine elitnog europskog klupskog natjecanja mogao sresti s Crvenom Zvezdom!

Tako je odlučio ždrijeb održan u Nyonu u kojem su ‘kuglice’ spojile parove s hrvatskim i srpskim prvakom.

Dinamo će se za završno pretkolo boriti protiv poljske Legije, protiv koje će igrati prvu utakmicu u srijedu na Maksimiru, a drugu šest dana kasnije, sljedećeg utorka u Varšavi.

Crvena Zvezda u trećem pretkolu ide na moldavski Sheriff iz Tiraspola. Beograđani će prvu utakmicu igrati sutra kod kuće, a uzvrat je na rasporedu sljedećeg utorka u Tiraspolu.

Sretne li se Dinamo s Crvenom Zvezdom, bio bi to prvi dvoboj Plavih s beogradskim ‘crveno-bijelima’ od hrvatskog osamostaljenja. Pamti se neodigrana utakmica iz svibnja 1990., kada su izbili navijački sukobi na Maksimiru, a Zvonimir Boban stao je u zaštitu navijača Dinama udarajući policajca. Bio je to važni dio povijesti velikog rivaliteta, a priča bi mogla dobiti nastavak uskoro.



U službenim utakmicama, pamti se Dinamov prolazak protiv Partizana 1997. također u kvalifikacijama za Ligu prvaka, s nezaboravnih 5:0 za slavlje na Maksimiru. Šanse da se ide na Crvenu Zvezdu otvarale su se nekoliko puta u europskim natjecanjima, ali od hrvatskog osamostaljenja, ždrijeb nije spojio velike rivale sve do ovosezonskog potencijalnog ‘sudara’ u završnici kvalifikacija.

Prođu li Dinamo i Zvezda do međusobnog susreta, prva utakmica bila bi odigrana za dva tjedna, 17. ili 18. kolovoza.

Uzvrat je na rasporedu tjedan kasnije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI