DIMNE BOMBE OSTAJU U SJEĆANJU: Derbi kakav dugo nismo gledali, nakon ove bitke opet će se pričati o jednom čovjeku

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Bila je to derbi utakmica za koju ne treba trošiti suviše riječi. S previše nervoze, bez atraktivne igre, a i jedna i druga momčad ne može biti zadovoljna svojim nastupom.

Bez obzira što će treneri pričati nakon utakmice…

Konačnih 1-1 zacijelo više zadovoljava Dinamo koji je zadržao, osam bodova prednosti na vrhu ljestvice ispred Hajduka. K tome, zadržao i mir prijeko potreban uoči utakmice Lige prvaka sljedećeg tjedna protiv Milana. S druge strane, Hajduk se svojski trudio, zaista zapeo iz petnih žila, na krilima euforije i poveo golom lukavog Livaje. U tim trenucima prvog dijela Dinamo je zaista bio indisponiran, nevidljiv.
Dinamova nemoć, ali…

Hajduk u tim trenucima nije bio kadar iskoristiti Dinamovu nemoć. I možda čak i doći do još veće prednosti. No, možda ga to tada nije ni interesiralo.

I u nastavku se splitska momčad spremila na čuvanje rezultata, makar Dinamo i dalje nije bio toliko superioran. Bio jest agilniji, ali ne toliko opasan. Ne sjećamo se kada smo u jednom derbiju vidjeli toliko netočnih dodavanja, pa i nervoze. U nekim trenucima sve ovo je bilo i dosadno gledati.



Izjednačenje je uslijedilo nakon reakcije iz VAR sobe, u jednoj izglednoj prilici Awadziem se suočio s Petkovićem, malo ga je pogurao. Išlo se u provjeru, sudac Pajač je i sam gledao spornu situaciju na ekranu i odlučio se. Za jedanaesterac. A Petković je bio siguran realizator.

Ništa se ni potom nije promijenilo u odnosu snaga. Hajduk i dalje nije imao snage za jurnuti prema pobjedi, dočim Dinamo nije išao u posvemašnji rizik kako bi došao i do pobjede. Pritom, ritam spore igre još je bio smekšan i dimnim bombama koje su prekrivale teren, pa su bili učestali prekidi.

Sve skupa stvorilo je dojam jedne negledljive, neatraktivne i dosadne utakmice. Od derbija se uvijek očekuje više.

U cijeloj utakmici šanse su se jedva mogu izbrojati na prste jedne ruke. Hajduk je igrao destruktivno, Dinamo nije igrao produktivno. Pa se sve skupa to moralo trpjeti, gledati bezbrojne greške prigodom jednostavne predaje lopte. To iritira sve navijače svijeta, zacijelo je iritiralo i one na poljudskim tribinama i sve one kraj televizijskih ekrana.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI