DILEME VIŠE NEMA, STIGAO DOKAZ DA TUDOR PREUZIMA PRVAKA EUROPE! Sve je zbog jednog čovjeka i dobio veliku čast u karijeri

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Pomalo smo bili skeptični na informacije da će Igor Tudor potencijalno preuzeti Marseille, no čini se da je ta skepsa potpuno demantirana dokazima. Tušo je u Marseille stigao u dva sata ujutro i očito će preuzeti vođenje najvećeg kluba u svojoj trenerskoj karijeri, bivšeg prvaka Europe.

Specijalist za vijesti o transferima Fabrizio Romano otkrio je da je potpis već dogovoren te da se službena objava očekuje ovoga ponedjeljka.Tudor će Marseille voditi u Ligi prvaka, a na klupi nasljeđuje karizmatičnog Jorgea Sampaolija.

U Marseilleu vjeruju kako su našli mladog i modernog trenera koji će moći nastaviti Sampaolijevim koracima, odnosno da će Olympique igrati intenzivan i napadački nogomet kakav je Tudor forsirao prošle sezone u Veroni.



Osim Verone, u 13 godina dugoj trenerskoj karijeri vodio je još Galatasaray A.S., Hajduk Split, Karabükspor, PAOK i Udinese. Imao je angažman i kao pomoćni trener Andrea Pirlu u Juventusu.

 

Što se igračkog kadra tiče do sada je drugoplasirana ekipa Ligue 1 angažirala samo Isaaka Touréa iz Le Havrea. Kao i francuskog braniča Samuela Gigota, u transferu još iz siječnja te ostanak Mattea Guendouzija nakon posudbe iz Arsenala.

Na tu temu raspisali su se i francuski mediji. RMC podvlači da je Tudor došao zbog predsjednika Pabla Longorije: “Nepoznat u Francuskoj, ali u Italiji ga smatraju perspektivnim trenerom nakon dobre sezone u Hellas Veroni. Njega je htio gazda kluba Pablo Longoria. Tudorov dolazak je neminovan jer je Marseille s njim dogovorio dvogodišnji ugovor. Longoria je uvjeren da je Tudor pravi čovjek, no navijači Marseillea nisu na tom tragu. Neki propitkuju Tudorov životopis, koji u 44 godine ima malo trenerskih referenci. Pitaju se može li Tudor podnijeti žar i pritisak Marseillea, koji je ušao u Ligu prvaka.”

Francuzima se sviđa Tudorovo shvaćanje nogometa te formacija 3-4-1-2: “Ušutkao je neke kritičare s Veronom. Pod njim su Giovanni Simeone i suigrači završili na sjajnom devetom mjestu Serie A. Njegov stil je bio napadački”, piše RMC.

Adrien Tameze igrao je pod Igorom Tudorom u Veroni, kao i pod Ivanom Jurićem dvije sezone prije. “Jurić i Tudor su treneri za koje, kad ih gledaš na klupi, čak i kad si umoran, znaš da ćete ubiti ako ne trčiš. Stalno nam viču: “kreni, pritisni, vrati se, napadni, ponovno.” Nikad se ne umore.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI