DERBI BI MOGAO ZAVRŠITI PRAVIM SKANDALOM! Iz Republike Srpske stigle ozbiljne ‘prijetnje’: ‘To je naša ukradena zastava’

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Derbi Hajduka Dinama u kojem su dva najveća hrvatska kluba u remiju 1:1 podijelili bodove je obilježilo i divljanje navijača. Gorjele su stolice na jugu i sjeveru a uz to navijači splitskog sastava priredili su i šou s paljenjem zastava suparničkih navijačkih skupina.

Osim onih Dinamovih, paljene su i zastave s grbovima iz Srbije, Engleske, Irske….

Prizor sa zastavama drugih klubova u rukama Torcide izazvao je odgovor FK-a Omarska,  kluba koji se, po opisu na njegovoj stranici na Facebooku, natječe u Prvoj ligi Republike Srpske. Inače se nalaze nedaleko Banja Luke.

“Naša velika zastava na kojoj je pisalo Omarska, duga preko 20 metara je jedno vrijeme bila izložena na ogradi stadiona. Par dana nakon susreta sa Sutjeskom primjećeno je da zastave nema. Kako su je mnogi nosili na razne utakmice, mislili smo da je kod nekoga i da će je vratiti, ali večeras se pojavljuje snimka kako su paljene zastave na utakmicei Hajduk – Dinamo u Splitu, a među njima je zapaljena i naša zastava”, priopćila je Omarska na Facebooku te još dodala:

Međunarodni skandal, koji će u narednim danima imati svoj epilog. Kako nam dolazi mnogo upita, smatrali smo da nam je dužnost da vas obavijestimo’, najavio je srpski klub iz BiH ono što slijedi.



Krenule su nakon toga reakcije, a nakon njih i odgovori s klupske stranice zbog onog što se dogodilo.

‘Zastava je godinama bila na ogradi stadiona, služila za utakmice, slikanja… S ograde stadiona, poslije utakmice sa Sutjeskom je nestala i od tada smo je aktivno tražili… Do večeras dok se nisu pojavile skandalozne slike’, stoji u jednom dodatnom komentaru FK-a Omarska.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI