DEMONSTRACIJA SILE I MOĆI: Bayern potopio i osramotio Barcelonu, Setien je sigurno bivši!

Bayern Munchen plasirao se u polufinale Lige prvaka i s razlogom slovi za prvog favorita osvajanja ovog natjecanja. Potopili su Barcelonu u četvrtfinalu s nevjerojatnih 8-2.

Ono što je prije utakmice bilo jasno, to se i dogodilo – bavarski stroj je jednostavno premoćan da bi ga smiješna Barcelona mogla zaustaviti.

Kakva lakoća i organiziranost u igri Bayerna, to je ono što je nekoć Barcelona imala. Vidi se kako je vrijeme zgazilo Barcelonu i vrijeme je za totalni remont u katalonskoj momčadi.

Bavarci su sjajno otvorili utakmicu pogotkom već u 3. minuti kada je pogodio jedan od najboljih igrača, Thomas Muller.

Iako se činilo već na samom početku kako će Barcelona doživjeti potop, ipak je pogodak tri minute kasnije vratio kakvu takvu nadu da Katalonci mogu parirati njemačkom stroju. Ipak, takvo mišljenje je bilo kratkog vijeka kada je Perišić zabio za 2-1. U tom trenutku postojala je samo jedna momčad na terenu.



Bayern je do poluvremena imao visokih 4-1 i bilo je samo pitanje s koliko će pogodaka završiti Barcelona. Bavarci su bili nemilosrdni i očitali su nogometnu lekciju koju će igrači Barcelone pamtiti cijelu svoju karijeru.

Poniženje i sramota samo su početak onoga što može oslikati igru Barcelone. Cijela momčad je podbacila na čelu s Leom Messijem. Naravno, jedan čovjek ne može nositi cijelu momčad, treba pomagače, ali jednostavno je ova Barcelona pročitana knjiga.

Vrijeme je sigurno za totalni remont u igri Barcelone koja treba krenuti sa smjenom trenera. Setien evidentno nije dorastao zadatku da vodi ovakvu momčad koja svake sezone ima imperativ osvajanja svih natjecanja u kojima sudjeluje.

Uz dužno poštovanje Setienu, njemu je ipak mjesto u momčadima koje je dosad trenirao ili da uopće ne vodi niti jednu momčad – sigurno bi napravio manje štete jer bilo tko zna igru Barcelone, sigurno ne bi ovako očajno postavljao formaciju kao što je Setien.

Nakon toga, mora se pogledati igrački kadar jer je većina starosjedilaca ove momčadi na kraju svojih produktivnijih godina. Vrijeme je za mlade snage koje kucaju na vrata momčadi, a trebali bi se više okrenuti svojoj školi. U redu čekaju Ansu Fati, Puiq i ostala mlada družina koja zna što znači nositi dres Barcelone.

Bekovi u ovoj utakmici protiv Bayerna bili su očajni i igrali su kao školarci na terenu. Nije bilo ideje niti u sredini terena. Sergi Roberto bio je junak prije par sezona, kada je zabio odlučujući pogodak PSG-u u onom fantastičnom preokretu, ali igrati na poziciji u veznom redu nije za njega.

Sve što se Barcelone tiče od ove sezone za totalni je zaborav i uprava će imati jako kratko vrijeme prije početka nove sezone da složi momčad za napad, ali ovakvo što je nedopustivo.

S druge pak strane, što se Bayerna tiče, momčad je posložena, organizirana i analitična u svakom segmentu igre, krenuvši od vratara pa do napadača. Flick je savršeno posložio momčad koja je pod Nikom Kovačem djelovala bezidejno i pročitano.

Postavio je igrače na svoje mjesto sa jasnom napadačkom igrom. Bayern uistinu djeluje impresivno i moćno u svojoj igri. Samo bi se čudo trebalo dogoditi da Nijemci ne osvoje titulu.

Zanimljivo je da svaki put kad bi se Barcelona i Bayern susreli u kasnijoj fazi ovog natjecanja, jedan od njih bi postao prvak Europe. Tako je bilo i u njihovom posljednjem srazu prije pet sezona, kada je Barcelona eliminirala Bayern i postala šampion.

Neka se tradicija nastavi i Bayern postane prvak jer uistinu to zaslužuju dok Katalonce čekaju uistinu teški dani, ali sigurno i sam Setien zna da je već bivši!

Autor: Edwin Nicky Džemidžić 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI