DANI OLMO ISKRENO: ’40 milijuna eura prevelika je cifra za mene’

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Dinamov dragulj Dani Olmo nakon završetka prijelaznog roka otvorio je dušu u vezi s njegovovim ostankom u Dinamu. Dani je trenutačno u mladoj španjolskoj reprezentaciji, koju u petak očekuje gostujuća kvalifikacijska utakmica protiv Kazahstana, a četiri dana poslije, domaćinstvo protiv Crne Gore. Dani se s priprema  javio Sportskim novostima.

“Da, ostao sam na kraju u Dinamu. Tko zna, možda nisam učinio dovoljno da bih realizirao transfer. Ali htio sam igrati Ligu prvaka, a Dinamo igra u tom natjecanju. Apsolutno ću dati sve od sebe na svakoj utakmici da bih pomogao Dinamu da ostvari što bolji rezultat u Ligi prvaka te, naravno, u HNL-u. Fokusiran sam samo na Dinamo, glava mi je posve čista, ne razmišljam više uopće o transferu.”

Pa dobro, kakva je bila situacija ovog ljeta? Jeste li željeli otići iz Dinama? 

“Nema se tu što skrivati: želio sam otići iz Dinama jer sam htio stati na stepenicu više, otići u neki jači klub, iz Lige petice. Smatrao sam da je ovo ljeto bilo najbolji trenutak za moj odlazak. Ali tu nisam mislio samo ne sebe nego i na Dinamo. Bio sam prvak Europe s mladom reprezentacijom Španjolske, bio sam najbolji igrač finala, iza sebe sam ostavio odličnu sezonu, koja je kulminirala ulaskom u Ligu prvaka, a prošle smo sezone igrali osminu finala Europske lige. Dakle, kad se sve to sagleda, onda je takav rasplet najbolji za igrača i klub, tada se može napraviti najbolji transfer. Međutim, nije se dogodilo, tako da sam ostao.”

Maksimirski izvori tvrde da ste imali, zapravo, samo jednu službenu ponudu, onu Borussije iz Mönchengladbacha, koja je težila 20 milijuna eura. Dinamo je to odbio. Je li vam čudno da ste imali samo jednu ponudu s obzirom na sve što se pokazali u plavom dresu?



– Ne znam kako se sve odigralo. Vidite, možda je Dinamo tražio preveliku odštetu, možda smo mi tražili preveliku plaću u nekom klubu koji je bio zainteresiran. To bi bilo najbolje pitati mog menadžera i tatu koji su se bavili time. Nisam se fokusirao na tu priču, ja sam samo igrao nogomet.

Nitko u Dinamu nije službeno izjavio da je vaša odšteta 40 milijuna eura, ali ta se brojka pojavljivala u medijima. Je li ta cifra možda previsoka, po vašem mišljenju?

– Smatram da je ta cifra previsoka! Ne zbog toga što ja mislim da vrijedim manje, nego zbog činjenice da ipak igram u hrvatskoj ligi, a strani klubovi na to obraćaju pozornost. Realno, teško je da neki igrač u HNL-u dostigne takvu cijenu. Naravno, ne mogu tvrditi što će biti u budućnosti, ali ipak mislim da je malo previše.

Dinamo vam je ponudio novi, bogati petogodišnji ugovor, po kojem biste zarađivali čak 1,2 milijuna eura neto. Pa to je sjajna cifra, zašto ga niste potpisali? Malo bi igrača takvo što odbilo potpisati.

– Vidjet ću što će biti kad se vratim s okupljanja reprezentacije. Mi smo čekali da završi ljetni prijelazni rok, razgovarali smo s klubom i kazali što mislimo. U Dinamu znaju što mislimo i što hoćemo. Dakle, Dinamo je u posjedu lopte! Ljudi iz kluba moraju odlučiti kako će biti dalje.

Može li Dinamo u ovoj skupini Lige prvaka opet do europskog proljeća?

– Kako bi se reklo, idemo se potući sa svima! Možemo se boriti sa Šahtarom i Atalantom. To su, naravno, jako dobre momčadi, posebno je Atalanta igrala vrhunski prošle sezone, ali mi ćemo ponuditi sve što imamo. Prvu utakmicu s njima igramo doma, tu trebamo zapeti da bismo uspješno startali. Ići ćemo korak po korak, bit će teško, ali mislim da možemo opet napraviti veliku stvar – zaključio je Olmo.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI