DAMBRAUSKAS NAJAVIO ZADNJI VELIKI DERBI: ‘Što je sa svim ostalima, nisam samo ja zaslužan za to’! Odgovor na jedno pitanje posebno intrigiralo

Foto: Goran Mehkek/Cropix

U subotu od 20 sati igra se posljednji derbi nogometne sezone, između Dinama i Hajduka na Maksimiru u zadnjem 36.kolu HNL sezone.  Dinamo je kolo prije kraja osigurao naslov, dok će Hajduk sezonu završiti kao drugi.

Dambrauskas je potvrdio kako Samuel Eduok i Nikola Katić još nisu spremni, dok su se Josip Vuković i Jani Atanasov ovaj tjedan priključili radu te još nije sigurno hoće li igrati protiv Dinama.

“Imamo 20 igrača. Moramo razmišljati o finalu Kupa, to nam je utakmica sezone i izvest ćemo na teren optimalnu momčad. Bit će rotacija, ali idemo u Zagreb igrati dobar nogomet i pobijediti. Čekaju nas dva derbija, najveći hrvatski i Jadranski”, izjavio je Dambrauskas na početku.

“Ništa nije ljepše nego kada zabiješ gol, pobijediš i usrećiš navijače. Nema ništa ljepše od Torcidine pjesme”, dodao je trener Hajduka u nastavku. Novinarima su mi iznijeli podatak da je najbolji  trener splitskog kluba u posljednjih pet godina.

“A što s igračima i stožerom, zar ja sam radim? Nogomet je kolektivni sport. Što je s liječnicima, analitičarima, predsjednikom, sportskim direktorom, kuharima, čistačicama? Svi smo dio ove momčadi. Želimo napredak, prije ili kasnije rezultati će doći. Vrlo blizu smo trofeja,” kazao je Dambrauskas.



“Trener sam Hajduka, sretan sam što sam tu. Imam ugovor i želim napredovati s klubom. Fokusiran sam na posao u posljednje dvije utakmice”, kazao je odgovarajući na pitanja o navodnim ponudama koje ima te o njegovoj budućnosti na Poljudu.

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić posjetio je trening Hajduka. Dambrauskas je rekao da je “bila privilegija upoznati Hajdukovu legendu i jednog od najboljih hrvatskih trenera te s njim popričati”, zaključio je Dambauskas.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI