DAMBAUSKAS ISIJAVA OPTIMIZMOM: ‘Možemo pobijediti baš svakoga, ili ćemo pobijediti ili prestati sanjati’

Foto: PIXSELL

Srijeda 19 sati vrijeme je za zaostalu utakmicu 9.kola HNL-a i veliki derbi Hajduka i Dinama. Prva utakmica ove sezone igrana je na Maksimiru. Derbi je obilježila velika pobjeda Hajduka golovima Livaje i Sahitija. Na Poljudu je prije mjesec dana završilo bez golova 0:0. Trener Bijelih Valdas Dambrauskas je stao pred novinare uoči derbija.

“Kalinić i Ferro treniraju s momčadi, Grgić i Atanasov još uvijek nisu spremni, Katić ima tri kartona… Atmosfera je odlična, cijela Hrvatska i Europa je vidjela naše navijače, došli su na trening i digli nam dodatno atmosferu. Očekujemo da ćemo im uzvratiti sutra, naš minimum je da ostavimo srce na terenu i damo 100% od sebe”, kazao je Dambrauskas o stanju u momčadi uoči derbija.

“Dvaput je Hajduk igrao sa Dinamom, jednom neriješeno i jednom je pobijedio. Znači, ima moć svakog pobijediti. Pošteno govoreći, iskreno ne očekujem neku atraktivnu utakmicu. Snažan je protivnik, respektiramo ih, ali zbog uloga ne vjerujem da će biti neka otvorena utakmica. Moramo biti spremni na sve situacije, kada imao loptu, kada izgubimo, kada osvojimo”, kaže Litavac na klupi Bijelih.

Potom se osvrnuo i komentirao je momčad Dinama te se osvrnuo na veliku podršku koju su dobili na treningu od navijača.

“Dinamo ima veliku kvalitetu, vole igrati s loptom, ali i mi imamo svoje dobre strane. Ključno će biti staviti igrače u pozicije u kojima će moći riješiti utakmicu. Krenut ćemo agresivno i pokušati stvoriti prednost na početku. Morat ćemo riskirati. Velike utakmice pobjeđuju veliki igrači, moramo sutra u sastav staviti velike igrače.”



“Derbiji su posebni, može se u njima dogoditi svašta. Nije sve u taktici, puno je tu faktora poput raspoloženja, atmosfere i želje igrača. Puno sam puta rekao kako gledam na pritisak. Kad imate ovakvu atmosferu, ne bismo to trebali uzeti kao pritisak, već kao odgovornost i kao obavezu da vratimo nešto navijačima. Ako damo sve od sebe, nećemo žaliti ni za čim”.

“Pritisak igranja u toj atmosferi nije pritisak nego odgovornost i prilika da im vratimo. A to možemo našom pripremom, mentalnim stanjem. To je privilegija. Siguran sam da bi tisuće igrača željeli osjetiti isto ono što su jučer doživjeli igrači Hajduka na treningu.”

Je li ovo utakmica koja može prelomiti sezonu za Hajduk?

“Od kad sam došao svaka je utakmica bila ovakva. Ako ne pobijediš, razmak prema vodećima bi narastao. Ne vidim razliku između prošlih utakmica i ove. Ova je samo malo drugačija jer je derbi i jer su velika očekivanja, a kad pogledamo ljestvicu može biti i utakmica preokreta. Mi ne možemo kalkulirati, ili ćemo pobijediti ili prestati sanjati. Moramo u glavi dati sve, riskirati i dati sve najbolje, a samo pobjeda nas može zadovoljiti”, zaključio je Valdas Dambaruskas.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI