DALIĆU DOBIO BRIGU MANJE: Uefa odobrila proširenje popisa igrača! Izbornik će moći lakše odlučiti koga vodi na Euro

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Europski nogometni savez (UEFA) u utorak je objavio da će svaka reprezentacija, sudionica nadolazećeg EURA koji se igra od 11. lipnja do  11. srpnja moći pozvati 26 umjesto uobičajena 23 nogometaša, kako bi se lakše suočile s rizicima od kontaminacije covidom-19 i karantene.

S druge strane, samo će 23 igrača biti u zapisniku za svaku pojedinu utakmicu na EURU, precizirala je UEFA u priopćenju za javnost.

Izbornici moraju dostaviti UEFA-i svoj popis u periodu od 26. svibnja do 1. lipnja, ali između tog datuma i prvog meča moći će slobodno zamijeniti igrača u slučaju “ozbiljne ozljede ili bolesti”, s medicinski ovjerenom dokumentacijom.

Radi jasnoće, igrači koji su pozitivno testirani na Covid-19″ ili oni koji su smješteni u izolaciju kao “kontakt zaraženog” spadaju u kategoriju “ozbiljne bolesti”, dodaje UEFA. Također, vratare je moguće zamijeniti prije svake utakmice.

Reprezentacije su tijekom Kupa konfederacija 2001. godine prešle s 22 na sada uobičajena 23 nogometaša na velikim turnirima.



Hrvatska podsjetimo svoju prvu na Euru igra 13. lipnja protiv Engleske na Wemyleyu.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI