DALIĆ ZADOVOLJAN ŠTO JE IZBJEGAO JEDNU MOMČAD: ‘Sve je ispalo po željama, naš cilj je dobro poznat’

Foto: Igor Kralj/Pixsell

Ždrijeb Svjetskog prvenstva donio je Hrvatskoj za protivnike Belgiju, Maroko i Kanadu u skupini F. Prvu utakmicu Hrvatska igra u srijedu, 23. studenog, protiv Maroka, u nedjelju, 27. studenog, igra protiv Kanade, a dvoboj po skupinama zatvaramo protiv Belgije.

Ždrijeb skupina za SP komentirao je izbornik Hrvatske Zlatko Dalić koji je izjavu dao za HRT neposredno nakon što je saznao protiv kojih će protivnika voditi Hrvatsku u Kataru.

Belgijom, Marokom i Kanadom, izbornik Zlatko Dalić je pred kamerama HTV-a rekao:

‘Uglavnom sam zadovoljan. Ne može biti prelako. Kanada je bila sjajna u kvalifikacijama, pobijedila je SAD i Meksiko, a tu je i Maroko kojeg vodi Halilhodžić, najuspješniji izbornik. ima svoju snagu. Belgija je jaka momčad, ali možemo i s njom. Sve će to biti teško, i nama i suparnicima. Ali, mi smo spremni i znamo što nam je cilj’, rekao je isprve.

Kaže da ga je razveselio i raspored natjecanja.



Ako pogledamo ždrijeb, igramo s Marokom pa s Kanadom i onda s Belgijom. Moramo ići korak po korak, vjerujem da ćemo se pripremiti. Htio sam izbjeći Francusku jer u zadnje vrijeme s njima igramo jako puno. Sve drugo je bilo nekako po željama.

O nedavnoj turneji baš u Dohi rekao je:

Proveli smo ovdje lijepih 7-8 dana s reprezentacijom, upoznali smo se s uvjetima i vremenom, to će nam dobro doći za kasnije.

Sad idemo u Ligu nacija i pripremu za Svjetsko prvenstvo. Isprobali smo 3-5-2, izgledalo je to dobro, ali ono što je meni najvažnije je da igrači budu zdravi, a onda mi u svakom sistemu možemo ostvariti ono što želimo.

O osnovnom cilju?

‘Mi ćemo kao uvijek biti skromni, ići ćemo korak po korak, a prvi cilj je – proći skupinu.  Poslije možemo  – sve!’

Facebook Comments

Loading...
DIJELI