DALIĆ U BRIGAMA ZBOG MODRIĆA: Navijačima poslao i poruku o kojoj ne želimo razmišljati! ‘Moramo se navikavati da više neće biti tu!’

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić u prve dvije rujanske utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru neće moći računati na Luku Modrića. Kapetan i rekorder u broju odigranih utakmica za Vatrene nije dovoljno oporavljen od ozljede aduktora, neće moći igrati u srijedu protiv Rusije u Moskvi i sljedeće subote protiv Slovačke u Bratislavi, a još se ne zna hoće li biti spreman za utakmicu protiv Slovenije na Poljudu, koja je na rasporedu 7. rujna.

Nakon vijesti da Modrić u ponedjeljak ne dolazi na okupljanje prije odlaska u Moskvu, Dalić je ubrzo reagirao aktivirajući pretpoziv Lovri Majeru, koji se ranije ovog tjedna oprostio od Dinama i predstavljen je u francuskom Rennesu. Majer je jedan od igrača koji bi trebao popunjavati veliku prazninu kada nema hrvatskog kapetana, a nakon što se doznalo da će Modrić propustiti barem dvije utakmice, izbornik je ponudio i širi pogled na ovu situaciju.

Hrvatska reprezentacija se ne treba pripremati za to da Modrića nema sada, na kraće vrijeme. Treba gledati i prema razdoblju kada se legenda Vatrenih oprosti od reprezentativnog dresa.


Kako ga zamijeniti?

Komentirajući ovu situaciju, Dalić je svjestan da je Modrićevu ulogu nemoguće zamijeniti samo jednim igračem. Dok je gostovao u Dnevniku HRT-a, izbornik je u pogledu prema utakmicama u sljedećem tjednu kazao da drugi igrači moraju dati više kako bi nadomjestili učinak kapetana Vatrenih, a tu je bio i pogled dalje u budućnost.‘Na kraju krajeva, uskoro i neće igrati za Hrvatsku zbog godina i svega što ide, moramo se prilagoditi na to’, rekao je Dalić o hrvatskom kapetanu koji će 9. rujna proslaviti 36. rođendan.

Zaziva reakciju najiskusnijih

U pogledu prema dolazećim utakmicama, hrvatski izbornik poželio je da veću odgovornost preuzmu oni najiskusniji, a morat će povući cijela momčad.

Dalić je izdvojio važne uloge Ivana PerišićaDejana LovrenaMarcela Brozovića i Nikole Vlašića, no bitna je reakcija momčadi, a o Modriću je dodao da neće biti forsiranja ako se dogodi da ne bude spreman ni za Slovence u Splitu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI