DALIĆ SE SJETIO ĆIRE! Legendarnog mentora će ostaviti za sobom: ‘Sad bi me moj šef nazvao i čestitao’!

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Malo tko je očekivao da će izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić doći do brojke od 72 utakmice u kojima je vodio Vatrenih. Ne samo da je uspio, nego je došao do svjetskog srebra i bronce u ta 72 nastupa i sada se izjednačio s Miroslavom Blaževićem po broju utakmica na klupi Vatrenih, čime su obojica na vrhu.

Dalić će legendarnog Ćiru prestići vodeći Hrvatsku na završnom turniru Lige nacija u lipnju u Nizozemskoj.

“Nedostaje mi Ćiro, nedostaje mi njegova čestitka, nazvao bi me, sretan što sam ga dostigao. Ma, 72 puta nije lako biti izbornik ni u vlastitoj kući a kamoli hrvatske reprezentacije, uz sve pritiske, interese, kritike…”, istaknuo je na početku za RTL.

Potom je izbornik Dalić nastavio: “Sve smo prošli neokrznuto, osvojili smo dvije medalje na SP-ima, ušli na final four Lige nacija, nakon pet i pol godina sve imam u rukama, pod kontrolom. Uspio sam i vrijedim i ponosan sam na sve oko mene, rezultat koji sam postigao zajedno sa stožerom i igračima.”

https://www.instagram.com/p/CpOGzjwo3zc/?utm_source=ig_web_copy_link



“Kova je sljedeći vođa. Dugo su ga osporavali, ali pokazivao je kvalitetu, a u utorak je bio fantastičan! Obrana, presing, agresivnost, dva gola… Njegovo vrijeme je došlo i bit će ga još, puno je dobrih utakmica pred njim i on je budućnost Hrvatske kad stariji igrači odu”, otkrio je tko je nasljednik Luke Modrića.

Osvrnuo se na nesporazum na travnjaku između Perišića i Kramarića: “Neme potrebe upozoravati igrače ni na što, sjajno radimo, dogodi se takva situacija, ali bilo je puno važnijih stvari. Nije dao loptu, dogodi se, razgovarali smo, sve riješili i nema nikakvog problema. Neću Kramarića osuđivati, nepotrebna je ta halabuka i drama.”

“Prvi put u povijesti Hrvatska je najbolja europska reprezentacija! U 25 utakmica imamo najmanje poraza u Europi. Imamo pravo nadati se dobrom rezultatu, imamo kvalitetu i Hrvatska igra kako joj najbolje odgovara”, rekao je Dalić ponosno, dodajući kako unatoč kritika na taktiku, “kvaliteta velike momčadi je kad nametne svoj stil igre, a Hrvatska radi i najbolja je u Europi”.

“Imamo takav profil igrača i spremni smo osvojiti Ligu nacija. No nema pritiska ni drame, pokušat ćemo, idemo uživati u nogometu, dati sve od sebe, imamo dobru podlogu, rezultate i pravo nadati se”, poručio je na koncu u razgovoru za RTL.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI