DALIĆ ‘PREKRIŽIO’ MLADU ZVIJEZDU? Napravio je veliko iznenađenje pred Maroko! Srebrni Vatreni se vraća u prvu postavu

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Zlatko Dalić donio je odluku o hrvatskih prvih 11 za utakmicu protiv Maroka sutra s početkom u 11 sati po našem vremenu. Čini se da je izbornik odlučio u prvih 11 pomalo iznenađujuće vratiti Dejana Lovrena koji bi trebao zaigrati uz Gvardiola i biti posljednja brana za naša vrata prije Dominika Livakovića.

O takvom raspletu pišu Sportske novosti, donoseći informaciju da će Dalić u početni sastav staviti Dejana Lovrena, na uštrb 22-godišnjeg stopera Dinama Josipa Šutala.

Dijelom je to malo tko predviđao zato što Lovren igra u ratnoj Rusiji i nije na razini kao u doba Liverpoola, a još više zbog zbivanja koja su prethodila.

Dalić je u zadnje vrijeme često govorio o slatkim brigama koje ima u obrani, s obzirom na to da su se tada nametnuli Josip Šutalo i još jedan mladić, 24-godišnji Martin Erlić. S reprezentacijom su i u Katru, no po vijestima koje donose SN, Lovren će protiv Maroka dobiti prednost pred Šutalom, a Gvardiol ostaje siguran za svoje mjesto, Erlić bi trebao ostati na klupi.

U reprezentativnoj priči dvojice kandidata za stopersko mjesto, čini se da će prevladati Lovrenovo iskustvo, s dosadašnje 72 utakmice u dresu Vatrenih, uključujući status standardnog u prvih 11 na putu do srebra u ljeto 2018. u Rusiji.Josip Šutalo je bio starter na sve tri posljednje utakmice Vatrenih koje je mogao igrati.

Mladi dinamovac je dosadašnje tri utakmice u hrvatskom dresu odigrao u tri pobjede s posebnom težinom u Ligi nacija, s po 1:0 u gostima protiv Danske i Francuske, a zatim i 2:1 kod kuće protiv Danske, u susretu na Maksimiru. No potom je u Beču društvo Gvardiolu pravio upravo Lovren jer se Šutalo ozlijedio.

Čini se da će Gvardiol i Lovren ponovno biti zajedno u obrani i u utakmici otvaranja SP-a kao što je to slučaj bi u posljednjoj službenoj utakmici onoj u Ligi nacija u Beču gdje je Lovren i strijelac u pobjedi 3:1.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI