DALIĆ ‘POGURAO’ IZDAJNIKA, PA ŠOK UOČI UTAKMICE! Ništa od pobjede i nije to izgledalo po našim željama! Brine ozljeda Vatrenog

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska je opet u Rusiji, svojoj zemlji velike sreće. Kako će biti večeras protiv motiviranog domaćina?

Hrvatska igra bez Modrića i Budimira koji su ozlijeđeni, a Vida ima žute kartone. Dakle, na golu će biti Livaković, u obrani Juranović, Lovren i Gvardiol ovaj put na stoperu, što mu je prirodno mjesto iako ga zapravo rijetko igra u zadnje vrijeme te po zadnjoj najavi Sosa kao lijevi bek. U vezi Brozović i Kovačić, ispred Vlašić, Pašalić, Perišić i Kramarić. Bit će zanimljivo vidjeti i kako će točno djelovati taj ofenzivan dio ekipe…

Veliko, najveće iznenađenje je postavljanje Sose u startnih 11!

Sosa u startnih 11

Naime, Dalić je prvi put pozvao Sosu u A reprezentaciju, a odradio je s ekipom samo dva treninga i zato su mediji i promatrači sa strane računali da će ga koristiti u nekoj od sljedećih utakmica, a s Rusima prednost dati iskusnijem Borni Barišiću. Oko Sose je izbila afera na proljeće kad je odlučio igrati za Njemačku, što mu nije uspjelo, da bi se vratio pod hrvatsko okrilje.



Dalić ga nije odbacio nego prigrlio i očito ima u njega povjerenja. Radi se o igraču velikih ofenzivnih vrlina koji u Stuttgartu igra lijevog bočnog u rasporedu 3-5-2, a za Hrvatsku će igrati lijevog beka. Ako se to potvrdi, bit će dokaz da je Dalić povukao hrabar potez. Mediji su najavljivali Barišića jer je u dobroj formi.

 

Rusija – Hrvatska 0:0

RUSIJA (3-4-2-1): Guilherme – Karavaev, Diveev, Dzhikiya – Mario Fernandes, Zobnjin, Kuzjaev, Čerišev – Mirančuk, Golovin – Smolov.

HRVATSKA (4-2-3-1): Livaković – Juranović, Lovren, Ćaleta -. Car, Sosa – Brozović, Kovačić – Kramarić, Pašalić, Perišić – Vlašić

94′ – Kraj utakmice i svakome po bod iako su Rusi bili dosta konkretniji i opasniji.

90′ – Igrat će se četiri minute dodatka.

88′ – Lovrenova pogreška dovela do udarca Zabolotnyia. Livaković opet siguran.

85′ – Mile Škorić ulazi u igru umjesto ozlijeđenog Ćalete – Cara, Kuzyaeva će zamjeniti Erokhin.

82′ – Ivanušec primio loptu na deset metara od gola, slab udarac Marinato kupi bez problema.

78′ – Diveev puca glavom preko gola nakon Golovinovog kornera, a Mario Fernandes izlazi iz igre. Samoshnikov je novi na terenu.

75′ – U igru će još jedan igrač HNL-a, Marko Livaja. U igri je zamjenio Ivana Perišića.

74′ – Andrej Kramarić izlazi iz igre, umjesto njega će u igru Dinamov Mislav Oršić.

70′ – Promjena na obje strane. Luka Ivanušec će umjesto Pašalića, a kod Rusa će u igru Cheryshev i Bakaev umjesto Zakharyana odnosno Ionova.

69′ – Vlašić s ruba šesnaesterca puca visoko preko gola.

66′ – Ionov osvojio dosta prostora na lijevoj strani te pokušao uposliti Zakharyana. Ipak, Livaković na lopti prije ruskog napadača. U zadnjih nekoliko minuta Rusija se probudila te stvara muke našim braničima.

64′ – Marinato lagano hvata loptu nakon udarca Sose.

63′ – Ionov radi dar-mar u šesnaestercu Hrvatske te dodaje Golovinu koji je bio u dubokom zaleđu.

61′ – Kratak prekid igre, fizioterapeuti hrvatske reprezentacije su morali pružiti pomoć Dominiku Livakoviću no sada je sve u redu.

52′ – Sve po starom na početku drugog poluvremena odnosno i dalje se igra većinom na sredini terena uz povremene ubačaje sa strane.

46′ – Još jedan dvoboj Livakovića i Zakharyana, Rus je pucao s devet metara, ali još jedna obrana Livakovića.

46′ – Počinje drugo poluvrijeme utakmice, Miranchuka je na terenu zamjenio Zabolotnyi.

45′ – Kraj prvog dijela u Rusiji.

43′ – Juranovićev centaršut pronalazi Perišića koji nespretnom reakcijom loptu šalje tik uz vratnicu.

40′ – Kovačić nakon odličnog driblinga upošljava Kramarića koji ne stiže prvi do lopte, utrku je izgubio od ruskog golmana Marinata koji je prije stigao do lopte.

35′ – Prvi žuti karton na utakmici djelo je Barinova. Brozović je krenuo u kontranapad, a Barinov ništa nije htio prepustiti slučaju te je zaustavio našeg veznjaka.

28′ – 61% posjeda lopte imaju ‘Vatreni’, ali i dalje bez ozbiljnijih prilika. Mirna utakmica sa samo jednim prekršajem za sada.

23′– Hrvatska polako preuzima konce igre, uglavnom preko Sose i Perišića. Za sada ništa opasnije po gol Rusije.

15′ – Zakharyan puca, ali Livaković brani. Debitant za Rusiju, Arsen Zakharyan se riješio Juranovića te pucao s lijeve strane no nedovoljno da bi prevario Livakovića.

8′ – Sosa je pokušao prevariti ruskog vratara izravnim udarcem iz praktički mrtvog kuta no Marinato se nije dao prevariti.

1′ – Počela je utakmica na Luzhnikiju, sretno Vatreni

Loša vijest za Dalića. Joško Gvardiol je na zagrijavanju osjetio zatezanje te će umjesto njega na stopersku poziciju stati Duje Ćaleta – Car.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI