HRVATSKOJ REMI S ČESIMA, MORAMO SRUŠITI ŠKOTSKU ZA PROLAZ SKUPINE! Perišić nas golčinom spasio poraza

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

U utakmici 2. kola skupine D Europskog nogometnog prvenstva Hrvatska je na Hampden Parku u Glasgowu odigrala 1-1 protiv Češke i tako zadržala izglede za plasman u osminu finala. No za takvo nešto potrebna nam je pobjeda protiv Škotske.

Vodeći pogodak za Češku postigao je Patrik Schick u 37. minuti iz kaznenog udarca, koji je Španjolac Carlos del Xerro Grande dosudio na intervenciju VAR-a, zbog toga što je Dejan Lovren u skoku nenamjerno laktom udario Schicka u nos.

Perišić bombom probio Čehe

Izjednačujući pogodak za Hrvatsku postigao je Ivan Perišić u 47. minuti, kad je s lijeve strane ušao u kazneni prostor i sa desetak metara desnom nogom pogodio suprotni kut čeških vrata.

Dalić je uveo i Nikolu Vlašića koji je imao i najbolju priliku u nastavku utakmice, u 73. minuti ali je njegov šut sa desetak metara prošao pokraj lijeve vratnice nakon lijepe kombinacije.



Nakon nepotpunog drugog kola Češka je vodeća s četiri boda. Engleska ima tri, a Hrvatska je treća s jednim bodom. Bez bodova je Škotska.

Hrvatska će u posljednjem kolu, u utorak, 22. lipnja, protiv Škotske morati pobijediti kako bi konkurirala za plasman u osminu finala. I taj će dvoboj biti odigran na Hampden Parku u Glasgowu.

Večeras u 21 sat igraju Engleska i Škotska u drugoj utakmici skupine D.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI