DALIĆ ODLUČIO! Ovo je 26 veličanstvenih Vatrenih koji će braniti hrvatske boje u Kataru

Foto: Ronald Goršić/Cropix

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić konačno je odlučio i u srijedu na konferenciji za novinare objavio popis reprezentativaca za Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru.

Evo tko će braniti hrvatske boje:

Vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Ivo Grbić

Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Martin Erlić, Josip Šutalo

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Kristijan Jakić, Luka Sučić



Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir, Marko Livaja

Nakon što je izbornik prošli tjedan objavio širi popis s 34 kandidata, morao se odlučiti za njih od 23 do 26, što je sada i učinio. Već prošli tjedan na popisu nije bilo Lovre Kalinića, vrata Hajduka koji se ozlijedio.

Sa šireg popisa u Katar ne idu vratari Kotarski, Labrović te braniči Ćaleta-Car i Pongračić. Iz veznog reda otpali su Mišić i Ivanušec, te napadači Čolak i Brekalo.

Podsjetimo, završni popis igrača Hrvatski nogometni savez (HNS) mora dostaviti FIFA-i 14. studenoga, a nakon toga, moguća je izmjena igrača do 24 sata prije prve utakmice i to u slučaju ozljede.

Hrvatska reprezentacija okupit će se 13. i 14. studenoga u Zagrebu. U Rijad putuju 14. studenoga na prijateljsku utakmicu sa Saudijskom Arabijom koja je zakazana za 16. studenoga.

Dva dana poslije reprezentacija putuje u svoj bazni kamp u Katar, gdje 20. studenoga počinje FIFA Svjetsko prvenstvo.

Naši svjetski doprvaci prvu nogometnu utakmicu igraju 23. studenoga protiv Maroka, a potom im slijede dvoboji s Kanadom 27. studenoga te Belgijom 1. prosinca.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI