DALIĆ OČITAO LEKCIJU SRBIMA: Jednom rečenicom ih posramio za sve skandalozne napise o Vatrenima

HNS

Svašta se o našoj reprezentaciji moglo pročitati u srpskim medijima

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić dao je prvi intervju za srpske medije. Među ostalim, govorio je o odnosima Hrvatske i Srbije, zašto je s Vatrenima u autobusu bio Thompson, ali i otkrio što on misli, zašto Srbija nije daleko stigla na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Dalić je kazao da se ne čudi što je mnogo ljudi u Srbiji navijalo za Hrvatsku na SP-u, štoviše, smatra to normalnim. Napomenuo je i da ga politika ne zanima.

“Trebamo gledati tko je kakav čovjek, a ne je li Srbin ili Hrvat. To je neprimjereno. Dokad ćemo samo negativno? Ne trebamo se vraćati u prošlost već trebamo gledati u budućnost”, kazao je Dalić i savršeno odgovorio na sve tekstove tamošnjih medija, u kojima su se prebrojavala krvna zrnca Vatrenih.

Naš srebrni izbornik objasnio i zašto hrvatska reprezentaija inzistira na Thompsonovoj pjesmi “Lijepa li si”.

“Nije negativna, ružna i nema političku konotaciju. Nikad nikom nije palo napamet da to koristi u političke svrhe”, rekao je Dalić pa dodao:



“Ja nisam ni desni ni lijevi – ja sam za Hrvatsku. Momci su htjeli da se ona pjeva i to je to. Mi smo sportaši, ne bavimo se politikom. Ne dijelim ljude na Srbe i Hrvate, već na dobre i loše.”

Osim toga, Dalić se u intervjuu zahvalio svim ljudima u Srbiji koji su navijali za Hrvatsku:

“Nadam ste da ste uživali u našoj igri. Pa i ja sam navijao za Srbiju protiv Brazila. Htio sam da u finalu igraju Hrvatska i Srbija. To je sasvim normalno i svi trebaju tako razmišljati”, rekao je za Blic.

Naposljetku je čestitao i Novaku Đokoviću, koji je tijekom SP-a isticao svoju podršku Vatrenima, a u nedjelju 15. srpnja pobijedio je na Wimbledonu.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI