DALIĆ OBJAVIO POPIS IGRAČA ZA UTAKMICE LIGE NACIJA: Čak četiri debitanta dobila izbornikovo povjerenje

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Hrvatska A reprezentacija će početkom lipnja odigrati čak četiri utakmice UEFA-ine Lige nacija, a u ponedjeljak je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio popis igrača.

Nekoliko je novih imena na popisu, kao što su Martin Erlić i Josip Šutalo u obrani. U napadu će priliku dobiti Petar Musa, a na vratima Nediljko Labrović. Hajdukov Filip Krovinović dobio je pretpoziv, kao i HSV-ov Mario Vušković. Na popisu nema ozlijeđenog Dejana Lovrena te Dinamovog Brune Petkovića koji nije dobio ni pretpoziv, objavio je  HRT.

Dalić je čestitao Dinamu na osvajanju naslova prvaka.

“Pred nama su četiri zahtjevne utakmice koje će biti dobra priprema za Svjetsko prvenstvo. Malo će biti nezgodno što je sad kraj prvenstva. Liga završava ovaj tjedan, a onda u 10 dana četiri utakmice, što je puno. Proširili smo popis igrača. Ivušić i Livaković su konstanta, novi je Labrović. Grbić je na pretpozivu. U konkurenciji je i Lovre Kalinić, ali u dogovoru sa mnom propustio je ovo okupljanje”, rekao je Dalić.

Govorio je o obrani.“U obrani imamo problema s desnim bokom. Vrsaljko je opet malo ozlijeđen, ali nadam se da će biti dobro. Juranović ima problema s ozljedom, ali do okupljanja će biti u redu. Na stoperskoj poziciji novi je Erlić, igrač kojeg smo pratili u Italiji, trebamo ga vidjeti. Napravit ćemo provjeru, odigrat će nešto i vidjet ćemo. Na lijevoj strani smo možda najsigurniji, imamo Sosu i Barišića. Lovren je i dalje ozlijeđen pa ga nema. Tu je i Josip Šutalo koji će prve dvije utakmice biti s mladima, ali onda dolazi u A reprezentaciju. U veznom redu imamo svoju standarnu kvalitetu, a imamo još i Sučića koji će nam se priključiti nakon mlade reprezentacije kao i Šutalo”, istaknuo je.

Novi igrač u fazi napada je Petar Musa.

“Mislim da je ovo najkvalitetnije što Hrvatska u ovom trenutku ima”, zaključio je izbornik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI