DALIĆ NAJAVIO ONO ŠTO ŽELIMO ČUTI: ‘Znamo kako srušiti Dansku’! Modrić odgovorio na vruće pitanje

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Pred Hrvatskom nogometnom reprezentacijom je sutra na Maksimiru susret 5.kola Lige nacije protiv Danske koji se igra od 20.45.

Podsjetimo Hrvatska je prije tri mjeseca pobijedila prvoplasiranu Dansku u Kopenhagenu (0:1), i trenutno drži drugo mjesto u skupini.

Uz izbornika Zlatka Dalića na pressici je susret najavio i kapetan Luka Modrić.

Najprije se novinarima obratio kapetan Modrić.

“Nakon dugo vremena igramo u Zagrebu, veselimo se tome, veselimo se ambijentu. Dobro smo trenirali, iako kratko, ali kvalitetno. Zdravi smo i lijepo je opet biti skupa. Definitivno da Liga nacija nama baš nije išla najbolje i nismo krenuli dobro ni ove godine porazom od Austrije, ali smo se vratili i pokazali da smo odlični. U zadnje tri smo odigrali stvarno jako dobro, bili smo kompaktni kao momčad i sad smo u prilici da odemo na Final Four što i želimo napraviti”.



“Drugo poluvrijeme u tom susretu je pokazatelj kako moramo igrati protiv Danske, nadam se da možemo ponoviti takvu utakmicu. Znamo da nas čeka težak susret protiv odlične ekipe. Taj drugi dio iz Danske treba nam biti putokaz.”

Doktor Zoran Bahtijarević je kazao da ostajete u reprezentaciji do Eura 2024.

“Doktor je bio jako emotivan u svojem oproštajnom govoru od reprezentacije, neću mu ništa zamjeriti. Nisam donio nikakvu definitivnu odluku, ima trenutačno puno bitnijih stvari, Liga nacija gdje možemo otići na Final Four i SP. Potom ću vidjeti kako to ide i donijeti odluku u dogovoru s najbližima, izbornikom i Savezom. Sad ne razmišljam tako daleko…” kaže Modrić.

“Atmosfera u ekipi je odlična kako i treba biti. Svi pušemo u istom smjeru, nema iskakanja i to je potrebno za uspjeh. Nije garancija, ali usmjerava nas. Razgovaram sa svima i svi između sebe smo stvarno dobri. Rezultati pridonose dobroj atmosferi oko nas i vjerujem da će tako ostati minimalno do SP-a”, govori kapetan.

Ima li igrača u Danskoj za koje se posebno pripremate?

“Danska je odlična momčad, njihova najveća snaga je grupa. Bez obzira na sjajne igrače kao Eriksen i Hojbjerg i ostali, da ne nabrajam. Ponavljam, najveća snaga im je zajedništvo, grupa i borbenost. Morat ćemo i mi biti takvi, želimo li sutra dobar rezultat.“

Koliko ti znači što smo konačni skinuli Francusku?

“Drago mi je što smo ih konačno dobili. Bili smo i ranije blizu, ali detalji su uvijek išli na njihovu stranu.“

Danska uoči Hrvatske ima dosta problema s ozljedama, koliko će to olakšati posao Hrvatskoj?.

“Bez obzira na sve su i dalje odlična momčad. Utakmica neće biti lakša, bude li im nedostajalo nekoliko igrača.“

Potom je riječ uzeo izbornik Zlatko Dalić. Odmah na početku je pohvalio Dansku.

“Rekao sam da su najbolja reprezentacija u našoj skupini i jedan od najboljih u Europi, kompaktni su, igraju agresivan i visoki presing, zajedno djeluju. Imaju malih problema s ozljedama, ali imaju bogat izbor igrača i zato sam tako kazao.”

 

“Jučer je bio malo jači i kvalitetniji trening. Dečki su raspoloženi i voljni, nema tu vremena za neke velike pripreme. Odigrali smo sjajne lipanjske utakmice pa neću ništa puno mijenjati jer nema smisla. Erlić je jedini koji sutra neće konkurirati za susret, ali tu je i trenira s nama. Nećemo ništa puno izmišljati i mijenjati. Igrat ćemo 4-3-3 jer je to izgledalo sjajno. Perišić će sigurno biti lijevo jer igra u odličnoj formi i nema potrebe bilo što mijenjati. Oršić također igra odlično i u konkurenciji je”, objasnio je Dalić nedoumice oko uloga u momčadi.

Posljednja linija naše obrane u lipanjskim utakmicama djelovala je sjajno, izbornik je upta kako će to izgledati u novom okršaju protiv Danske.

“Dobili smo 5-6 sjajnih stopera, pogotovo nekoliko mlađih. Nakon SP-a imali smo Vidu i Lovrena, sad su došli novi. Svima će biti veliki izazov nametnuti se. Ne želim otpisati Lovrena i Vidu i oni će dobiti svoje šanse. Gvardiol će postati najskuplji obrambeni igrač na svijetu i pokušat ćemo to cijeniti. Imamo dvije utakmice, radit ćemo rošade. Postali smo jaki u obrani kao u veznoj liniji.”

Sve je naravno zanimao napadački tercet, a Dalić je o tom dijelu reprezentacije rekao:

“Odlučio sam, znam što mi je raditi, nisam govorio sastav ni prije pa neka bude i sada tako. Imamo četiri igrača Kramarić, Petković, Livaja, Budimir. Svi su u dobroj formi, mogu raditi kombinacije. Nastojat ću da svi dobiju šansu, iako neće moći igrati svi cijelu utakmicu. Mijenjat ćemo ovisno o situaciji. Što god da odlučimo nećemo pogriješiti”, rekao je izbornik Dalić.

 

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI