ČUDESNE DVIJE VOŽNJE LEONE POPOVIĆ! Nakon dugih 16 godina napokon se neka hrvatska skijašica popela na postolje, sada čekamo da se prekine 17 godina od posljednjeg slavlja legendarne Janice Kostelić

Foto: Damir Krajac/CROPIX

Najbolja hrvatska skijašica Leona Popović osvojila je drugo mjesto u završnici slalomske sezone u andorskoj stazi u Soldeu te time izjednačila uspjeh Ane Jelušić na Sljemenu iz 2007. godine.

Leona Popović je odskijala obe slalomske vožnje, koje su među najboljima u njezinoj  karijeri. Agresivnim skijanjem u položenijem gornjem dijelu staze, te kontroliranjem brzine na završnoj strmini, izbjegla je pogreške na kritičnim mjestima te ponovno ubrzala u samoj završnici.

Iako je imala 8 stotinki zaostatka na zadnjem prolazu, slovačka skijašica Petra Vlhova je pobijedila u utrci s 43 stotinke prednosti, jer je najbolje odskijala na strmini u obe vožnje, a treća je bila najbolja skijašica današnjice Amerikanka Mikaela Shiffrin, koja je napravila nekoliko neočekivanih pogrešaka na zadnjoj postaji sezone na Pirinejima.

Četvrto mjesto nakon sjajne druge vožnje osvojila Šveđanka Sara Hector, a fantastična Jessica Hilzinger je također sjajnom drugom vožnjom završila peta. Nažalost, Zrinka Ljutić je pogriješila već prije prvog prolaznog vremena u prvoj slalomskoj vožnji, s velikim gubitkom vremena nastavila vožnju, ali je nakon još jedne pogreške odustala.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI