ČUDESAN TRENUTAK VELIKOG ZIZUOA: Prije 20 godina izveo najveću čaroliju u karijeri, u finalu Lige prvaka!

Screenshot: Instagram/Zinedine Zidane

Uskoro će nogometaši Reala igrati u novom finalu najjačeg europskog klupskog nogometa Lige prvaka protiv Liverpoola. A na današnji dan, prije točno 20 godina Real je igrao finale LP protiv Bayera na Hampden Parku u Glasgowu i pobjedom 2:1 osvojio svoj tada deveti naslov prvaka Europe. No zašto je to finale zapravo toliko povijesno? Jer je postignut zasigurno najljepši gol u finalima, a strijelac je bio Zinedine Zidane u 45.minuti  Ispostavio se kao pobjednički u napetom finalu za naslov prvaka Europe. Taj gol jedan od trenutaka koji su obilježili karijeru velikog Zidanea.

Real je protiv Bayera poveo nakon što je Roberto Carlos odlično i daleko iz auta bacio loptu za Raula, koji zabija rutinski za golgetera svoje klase. Samo pet minuta kasnije Lucio je na ubačaj Bernda Schneidera glavom zakucao za 1:1.

Zidaneovu trenutku magije prethodio je onaj Santiaga Solarija i Roberta Carlosa. Brazilac je odigrao za Argentinca, koji sjajnim proigravanjem za dupli pas s Carlosom pokazuje i kakav je tehničar. Carlos šalje visoku loptu za Zidanea. Francuz je izveo piruete i profinjeno poklopio loptu ljevicom te zabio gol karijere i gol za naslov europskog prvaka Kraljevskog kluba.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI