Cro Cop objasnio zašto se više neće boriti, što će raditi u mirovini, za čime najviše žali i za kraj je još jednom ‘bocnuo’ Silvu…

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Nakon što je osvojio Rizinov Grand Prix, Cro Cop tvrdi kako mu je odlazak u ovom trenutku neprocjenjiv.

Odnedavno umirovljeni hrvatski MMA borac, Mirko Filipović, gostovao je u emisiji slavnog MMA novinara Ariela Helwanija. Novinar ga je najavio kao živuću borilačku legendu, a Mirko je za početak još jednom morao uvjeravati obožavatelje kako je ovoga put zaista završio karijeru.

“Istina je završio sam. Treba reći dosta i znati kada je kraj. Imao sam puno ozljeda i rekao sam da ću se boriti dokle god mi je to gušt, ali sada više nema smilsa. Predamnom je operacija koljena s kojim imam dosta problema. Nagovijestio sam da ću možda nastupiti u oproštajnoj borbi u Japanu, ali to ovisi o oporavku nakon operacije i mojem zdravstvenom stanju. Imam 42 godine, imam obitelj, trenirat ću i voljeti ovaj sport dok sam živ, ali ovaj sport nije kao svaki drugi. Nekada ozljede mogu biti teške. Moji sinovi imaju 14 i šest godina, zamislite kako bi se ja osjećao da me netko završava ground and poundom kao ja Moa. Težak je to posao”, kazao je Mirko.

Nakon što je osvojio Rizinov Grand Prix, Cro Cop tvrdi kako mu je odlazak u ovom trenutku neprocjenjiv. “Mnogi nisu znali kada treba prestati, vjerujem da me puno ljudi još želi gledati u borbama, ali neprocjenjivo je otići u mirovinu kao pobjednik”, veli Filipović.

Što bi bilo da nije osvojio posljednji turnir? “Teško mi je to sada reći. Što je bilo bilo je, rekao sam već nekoliko puta da je gotovo i ovoga puta zaista je gotovo. Ta mene je neprocjenjivo otići na ovakav način. Svatko može izgubiti, ali važan je način na koji napuštate sport”, još jednom je istaknuo Mirko.

Imao je Mirko posebno zanimljivu borbu na Rizinovu turniru, borbu protiv sumo borca Baruta. “Baruto je zapravo bio najslabija karika. Ogroman je, ali nema on nikakve vještine. Može biti opasan ako dospije na vas i ne možete ga skinuti sa sebe, ali nisam mu dao da me ruši. To mi je bila najlakša borba na putu do finala. On je slavan sumo borac i vole ga ju Japanu, a to je biznis i ne dobiju uvijek priliku za borbu oni koji to zaslužuju”, veli Cro Cop.



Uoči završinih borbi na Rizinu Mirko je ušao u situaciju u kojoj ga nismo navikli gledati. Upustio se u ‘trash talk’ s brazilskim borcem Wanderleijem Silvom. Silva se povukao iz borbe, a Mirko ga je napao preko Facebooka, ovaj mu je odgovorio i odmah je zaiskrilo.

“Ma ne volim vam ja takva prepucavanja, ali znao sam da će tako završiti. Nije bio pošten, znao je od početka da se nije želio boriti i htio je ispasti faca pred fanovima. Znao je on dobro da ne želi u ring sa mnom, ali nije me briga. Lawal je puno opasniji borac od Silve, a Silvu bih opet nokautirao i zato se preplašio. Bolje je ovako, Silva me ne zanima. Nekada je bio sjajan borac i veliki šampion i želim mu sve najbolje”, kazao je Mirko.

Postoji li nešto za čime žali?

“Naravno, volio bih da nisam imao niti jedan poraz, ali to je tako, ne možete pobijediti u svim borbama. Ponosan sam na svoju karijeru i što sam s 42 godine uspio osvojiti veliki turnir. Istina, volio bih oproštajnu borbu, mislim da sam ju i zaslužio, ali lijepo je i ovako otići s naslovom prvaka. Što bi bilo da izgubim u oproštajnoj borbi? Zato moram razmisliti nakon operacije”, pričao je Mirko.

Što će raditi u mirovini? “Ostat ću u sportu jer me treniranje usrećuje, ne mogu si zamisliti dan bez toga. Pa maloprije sam završio s treningom. Znam da neću biti trener, nemam strpljenja za rad u nekom klubu, imam par mladih boraca s kojima radim i koje bih volio dalje učiti. Mlad sam ja još i život je ispred mene. Dosta je bilo stresa, udaraca i ozljeda”, kaže Filipović.

Mirko ima obožavatelje u svakom kutku svijeta…

“Nekada se pitam jesam li zaista zaslužio takve obožavatelje. Imam nevjerojatnu podršku još iz dana UFC-a, a Japan mi je pak druga domovina. U Japanu sam započeo karijeru i vjerujem da me tamo jako cijene. Prepoznaju me na ulici, traže me autograme. Pogledajte samo što se dogodilo protiv Baruta. Čovjek živi u Japanu godinama, odlično govori Japanski i velika je zvijezda, a čitava Saitama mu je hukala protiv mene”, završio je Mirko.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI