CRNI DAN ZA HRVATSKI SPORT: U dvije prometne nesreće stradala dvojica talentiranih nogometaša, zamalo stradali i mladi košarkaši

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Teške prometne nesreće odnijele su živote mladih i talentiranih nogometaša, smrtno je stradao igrač županjskog Graničara, Josip Lastavica (19) i igrač Kraljevice Bruno Kurolt (28).

Slavonija i Kvarner zavijeni su u crno. Teške prometne nesreće odnijele su živote mladih i talentiranih nogometaša, smrtno je stradao igrač županjskog Graničara, Josip Lastavica (19) i igrač Kraljevice Bruno Kurolt (28). Oba nogometaša stradala su na hrvatskim cestama u nedjelju 12. veljače.

Mladi Lastavica poginuo je na državnoj cesti D-55 Vinkovci – Županja kod mjesta Gradište. Policija je navela kako je mladić upravljavljajući osobnim automobilom županjskih registracijskih oznaka, kod Gradišta u jednom trenutku izgubio nadzor nad vozilom te sletio s ceste u odvodni kanal. Vozač je poginuo na mjestu nesreće, a u automobilu je bila i 18-godišnjakinja, također iz Županje, koja je lakše ozlijeđena.

Josip je svoju nogometnu karijeru započeo baš u Graničariu gdje je prvi puta registriran 2006. godine, a šest godina je igrao u mlađim kategorijama županjskog kluba. Od 2012. godine prešao je u NK Osijek gdje je igrao do prošlog ljeta kada je prešao u BSK Bijelo Brdo, da bi se na kraju vratio u matični klub koji se bori za naslov prvaka u Međužupanijskoj ligi.

U nedjelju ujutro na Jadranskoj magistrali između Jadranova i Dramlja, poginuo je Bruno Kurolt, nogometaš Kraljevice. U sudaru minibusa, u kojemu su se nalazili mladi košarkaši iz Krka koji su putovali prema Rabu i osobnog automobila, ozljeđeni su i mladi košarkaši, a nogometašu nije bilo spasa.

Automobil se prilikom udara zapalio, a talentiranom nogometašu nažalost nije bilo pomoći, dok je vozač minibusa prošao bez većih ozljeda. Što se tiče mladih košarkaša, dječaci, njih osam, u dobi od 11 do 13 godina, zaprimljeni su u Dječjoj bolnici Kantrida. Sedmorica su prošla s lakšim tjelesnim ozljedama, a jedan je operiran zbog prijeloma nadlaktice.



Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Spomenimo kako je stradali nogometaš dobro poznat u svojem kraju kao vrsni nogometaš, kao i njegov brat Edi. Edi je već osam godina igrač trećeligaša Krka, a Bruno je igrao u Crikvenici zajedno sa bratom, a kasnije je nastavio u OŠK Omišlju i Kraljevici. Na glasu su kao odlični malonogometaši i članovi su MNK Portića iz Bakarca s kojim su prije četiri godine predstavljali Hrvatsku na završnici serije malonogometnih turnira u Bugarskoj.

Noć uoči tragične nesreće, izborili su sa “Konobom Portić” finale u Zimskoj ligi Grada Senja, a finale su trebali igrati iduće subote.

12.02.2017., Crikvenica - U sudaru osobnog vozila i mini autobusa na Jadranskoj magistrali izmedju Jadranova i Crikvenice zivot je izgubila jedna osoba. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Facebook Comments

Loading...
DIJELI