TEŽAK DAN HRVATSKOG SPORTA: Rukometaši propustili zlato, vaterpolisti ispustili broncu!

Cropix

Nevjerojatan dan hrvatskog sporta. Danas je hrvatski sport imao dvije reprezentacije u borbi za medalje – rukometaši su se borili za tron Europe dok su vaterpolisti igrali za brončanu medalju protiv Crne Gore.

Prvo su na svoj teren izašli rukometaši. Dobro je krenulo za Hrvatsku. Igralo se gol za gol, ali naši rukometaši se uspijevaju na dva gola razlike, a malo kasnije i na tri pogotka razlike. Mirisalo je kako imamo Španjolce, nudili su se cijelo vrijeme, ali nisu bez razloga Španjolci prvaci Europe. Uspjeli su se vratiti u rezultatsko izjednačenje i natjerati naše rukometaše da ne zabiju pogodak punih 11 minuta.

Još je i dobro ispalo jer smo na poluvrijeme otišli na samo gol zaostatka i drugo poluvrijeme je obećavalo. Drugo poluvrijeme su naši trebati jurnuti prema naprijed i pritisnuti Španjolce, ali Furija radi seriju od tri pogotka i odvojili su se u 35. minuti na četiri pogotka.

Hrvatska je pokušavala bez golmana igrati određeni dio utakmice, bez golmana na golu. To je u par navrata uspjelo, ali nije bilo dugotrajno rješenje. Naši se momci bude i uspjeli su svojom čvrstom obranom stjerati Španjolce u srljanje u napadu. Pokazali smo svoj karakter te smo se vratili pred kraj utakmice u rezultatski egal.

Iskusni Španjolci na svoj način su uspjeli steći prednost koja im je osigurala zlatnu medalju.



U vrijeme rukometaša, vaterpolisti su igrali svoju utakmicu protiv Crne Gore koju su par dana ranije pobijedili rezultatom 10-9.

Krenuli su dobro vaterpolisti u utakmicu te su čak u tri navrata imali po četiri pogotka prednosti (6-2, 7-3, 8-4). Djelovalo je kako će se Barakude oprostiti s Europskog prvenstva oprostiti s brončanom medaljom, ali kao i ranijom utakmici s Crnogorcima, naši susjedi se vraćaju. Stigli su u zadnjoj četvrti na izjednačenje pa potom u zadnjoj minuti susreta i povesti 10-9.

Barakude tako nisu uspjeli osvojiti brončanu medalju.

Bilo kako bilo, ponosni smo na naše rukometaše i vaterpolisti! Veselili smo se njihovim pobjedama na oba Europska prvenstva te s velikim optimizmom i veseljem čekamo njihove utakmice kvalifikacija za Olimpijske igre. Ne sumnjamo kako će se obje reprezentacije kvalificirati u Tokio 2020.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI