CRISTIANO RONALDO: “Grupa je teška i zahtjevna, nadam se da neće opet biti provokacija”

uz.wikipedia.org

Jučer je održan ždrijeb grupa Lige prvaka, a Juventus se našao u grupi D s Atletico Madridom, Bayer Leverkuzenom i moskovskim Lokomotivom.

Na ceremoniji je bio prisutan i Cristiano Ronaldo, najveća zvijezda Juventusa. Portugalac je bio u konkurenciji za najboljeg igrača Europe u prošloj sezoni, ali spomenutu nagradu nije dobio (ona je otišla u ruke Virgila van Dijka).

Ipak, novinari su iskoristili priliku pa su sa Cristianom Ronaldom otvorili nekoliko tema, a on je prokomentirao i sam ždrijeb.

Posebno se osvrnuo na povratak u Madrid i susret s Atleticom, koji je sa svojim Juventusom prošle sezone izbacio u osmini finala Lige prvaka, prenosi Sportklub.

‘Nadam se da me navijači neće opet provocirati, prozivajući me i govoreći mi stvari koje nemaju veze sa sportom. Osim toga, nadam se pravoj borbi na terenu’, istakao je Ronaldo, pa nastavio:



‘To je samo još jedna utakmica, Atletico je sjajna momčad, kao što svi i znamo. Bio sam u Realu dugo vremena tako da ih dobro poznajem.’

Cilj Juventusa je stići konačno do trofeja Lige prvaka, ali je Ronaldo svjestan da će biti teško.

‘Koji klub se nije pojačao ove godine? Svi su se pojačali da bi pobijedili… Nadam se da će trofej osvojiti Juventus i da će se to dogoditi ove godine, ali ovo je natjecanje u kojem je najteže pobijediti. Ne pobjeđuju uvijek favoriti, a mi se nadamo da je ovo naša godina’, izjavio je Portugalac.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI